Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

ΤΑΙΝΙΑ: ΓΚΙΝΕΣ

Κωμωδία 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 92'

Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Αλέξη Καρδαρά, με τους: Γιώργο Πυρπασόπουλο, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Στέλιο Μάινα , Αντώνη Καφετζόπουλο, Δημήτρη Αλεξανδρή


Υποθεση:

Ο Γιάννης ή Γκίνες είναι επαγγελματίας χαρτοπαίχτης, ακούει στο συμβολικό όνομα Ευτύχης αλλά πέραν αυτού... σκέτη γκαντεμιά. Λατρεύει τις γυναίκες όσο και το χρυσάφι που ψάχνει. Αλλά όπως τον δίδαξε η αστείρευτη γκαντεμιά του, χρήμα και γυναίκες δεν πάνε μαζί.
Η Μαρία περιμένει στη μέση του πουθενά να καταφτάσει ο άντρας των ονείρων σου και να είναι ακριβώς όπως τον έχεις φανταστεί.

Ο Κώστας καίει την ταβέρνα του γείτονα για να φέρει τους πελάτες στη δικιά του, τη στιγμή ακριβώς που η γυναίκα του ετοιμάζεται να φύγει μαζί με τον μοναδικό τους πελάτη.

Ο Αστυνομος είναι ο "απόλυτος" εκπρόσωπος του νόμου, σε χωριό πέντε κατοίκων, κουτοπόνηρος, μίζερος, κακομοίρης και -δυστυχώς για τον ίδιο- γυναικάς.

Τι έχει αποφασίσει άραγε αυτή τη φορά η θεά τύχη;

Το trailer της ταινίας:

Έλενα Παπαρίζου - Είσαι η φωνή

Το νέο video clip της Έλενας Παπαρίζου

"Είσαι η φωνή"
Μουσική: Per Liden, Niclas Olausson, Toni Mavridis
Στίχοι: Αντώνης Παππάς
Σκηνοθεσία: Κώστας Καπετανίδης

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Ελληνας έδωσε στην Ισπανία τραγούδι για τη Eurovision

«Η νύχτα ανήκει» στη Σοράγια αφού η Χρύσπα είχε... μαύρα μεσάνυχτα! Το τραγούδι «La noche es para me» («Η νύχτα ανήκει σε μένα») που ερμηνεύει η δημοφιλής Ισπανίδα τραγουδίστρια Σοράγια, συμμετέχοντας στα ημιτελικά της φετινής ισπανικής Eurovision, πέρσι είχε προταθεί στη Χρύσπα για τη δική της συμμετοχή στον ελληνικό τελικό για τo μουσικό θεσμό.

Ομως, η Ελληνίδα το απέρριψε (και επέλεξε το «A chance to love» που τελικά δεν στάθηκε τυχερό αφού δεν πήρε την πολυπόθητη πρόκριση - οι Ελληνες ψήφισαν το «Secret Combination» και την Καλομοίρα για εκπρόσωπο της χώρας μας).

Ο συνθέτης του τραγουδιού Δημήτρης Στάσσος, που ζει στη Σουηδία, μιλώντας αποκλειστικά στην «Espresso» τονίζει: «Το κομμάτι αυτό -που έγραψα πριν από ένα χρόνο, αρχικά με ελληνικούς στίχους του Νεκτάριου Τυράκη και με τίτλο “Αυτά που ξέρεις να τα ξεχάσεις”- έκανε το... γύρο πολλών δισκογραφικών εταιρειών της Ελλάδας. Το έδωσα στους παραγωγούς της Ελενας Παπαρίζου, της Μάρως Λύτρα και της Χρύσπας, με σκοπό η τελευταία να το τραγουδήσει στον περσινό ελληνικό τελικό για τη Eurovision. Δυστυχώς, δεν του έδωσαν τη σημασία που του άξιζε. Ευτυχώς που το εκτίμησαν οι Ισπανοί!»

Η Σοράγια -που θεωρείται η «Δέσποινα Βανδή της Ισπανίας»- έχει περάσει με επιτυχία τους δύο ημιτελικούς της Ισπανίας και το ερχόμενο Σάββατο το βράδυ θα δώσει την τελική της μάχη για να πάρει το εισιτήριο για την εκπροσώπηση της χώρας της στη Eurovision. Θα κονταροχτυπηθεί με άλλες δύο συναδέλφους της, τη Μέλοντι και τη Μιρέλα, που θεωρούνται επίσης φαβορί, με τη διαφορά ότι η Σοράγια έρχεται πρώτη στα polls με 64%. Αν βγει νικήτρια, θα έρθει αντιμέτωπη με τον Σάκη με ένα τραγούδι διά χειρός Ελληνα!

Ο Δημήτρης Στάσσος, που έχει γράψει τη μουσική και του τραγουδιού «Αλλα», το οποίο ερμηνεύει στα ελληνικά η Σουηδή Σοφφία Μπέρνστον συμμετέχοντας στον τελικό της Eurovision της σκανδιναβικής χώρας, θέλει πολύ να γράψει τραγούδια για Ελληνες τραγουδιστές. Μεταξύ άλλων, του αρέσουν πολύ ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Ελλη Κοκκίνου, η Ελενα Παπαρίζου (με την οποία δεν έχει ακόμη γνωριστεί, γιατί εκείνος μένει στη Στοκχόλμη και η Ελενα στο Γκέτεμποργκ). Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι τα τραγούδια του, είτε τα ερμηνεύουν Ελληνες είτε ξένοι τραγουδιστές, να έχουν κάποιο ελληνικό στοιχείο στη μουσική και το στίχο τους. «Θα μπορούσε και ο Σάκης Ρουβάς να είχε κάτι το ελληνικό στο φετινό τραγούδι του, πέρα από την αγγλόφωνη συνταγή που πάντως πραγματικά “πουλάει” στη Eurovision» τονίζει με νόημα!
Espresso
Ακούστε το τραγούδι:

To πρόγραμμα του promo tour του Σάκη Ρουβά

Ο Σάκης Ρουβάς θα τραγουδήσει το "This is our night" στην βραδιά παρουσίασης της βοσνιακής συμμετοχής, ενώ θα εμφανιστεί σε αρκετά τηλεοπτικά δίκτυα, κρατικά και ιδιωτικά (FOX TV, PINK TV, BALKAN NET) και θα δώσει συνεντεύξεις στον τοπικό Τύπο. Την Δεύτερα (2 Μαρτίου), θα συναντηθεί με τον Δημήτρη Κούρκουλα, πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Βοσνία. Την Τετάρτη (4/3), η ελληνική αποστολή θα μεταβεί στην γειτονική Σερβία και το Βελιγράδι. Ο Σάκης Ρουβάς θα εμφανιστεί στο κρατικό κανάλι RTS, στην εκπομπή της Jovanna Jankovic, η οποία -μαζί με τον Zeljko Joksimovic παρουσίασε την διαγωνισμό της Eurovision το 2008, που φιλοξενήθηκε στην πόλη της.

Ο Σάκης στη Μόσχα

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου ο Σάκης Ρουβάς θα εμφανιστεί στην πόλη που θα διοργανώσει την φετινή Eurovision, τη Μόσχα. Οι Ρώσοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν το ελληνικό τραγούδι, την βραδιά του μεγάλου εθνικού τους τελικού. Στην ρωσική πρωτεύουσα, ο Σάκης Ρουβάς θα εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές και θα δώσει συνεντεύξεις σε εφημερίδες και περιοδικά.

Επόμενος σταθμός, την Πέμπτη 12 Μαρτίου είναι η Κύπρος, όπου ο Έλληνας τραγουδιστής θα εμφανιστεί στην τελετή εκκίνησης του τρίτου γύρου του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC). Τελευταίος σταθμός για τον Μάρτιο είναι η Ολλανδία. Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, ο Σάκης Ρουβάς θα επισκεφθεί την Ρουμανία (5-6/4) και την Βουλγαρία (7-8/4), ενώ στις 12 του μήνα, θα "χορέψει" τους γείτονες Τούρκους στους ρυθμούς του "This is our night". To eurovision.ert.gr θα σας ενημερώνει αν τυχόν υπάρξουν αλλαγές στις ημερομηνίες του promo tour ή προστεθούν κάποιες ακόμα χώρες στο ευρωπαϊκό ταξίδι του "This is our night".

ert

Η σκηνή της Eurovision 2009

Η πρώτη φωτογραφία της σκηνής που θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2009 στη Ρωσία!

ΤΑΙΝΙΑ: GRAN TORINO

Δραματική 2008 (Έγχρ.)
Διάρκεια: 116'

Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ, με τους: Κλιντ Ίστγουντ, Μπι Βανγκ, 'Ανεϊ Χερ, Κρίστοφερ Κάρλεϊ


Υπόθεση:
Ο Γουόλ Κοβάλσκι, ένας άκαμπτος και άτεγκτος βετεράνος του πολέμου της Κορέας, σε έναν κόσμο αλλαγών αναγκάζεται από τους μετανάστες γείτονές του να αντιμετωπίσει τις προσωπικές και μακροχρόνιες προκαταλήψεις του.
Ο συνταξιούχος πια εργάτης σε αυτοκινητοβιομηχανία Γουόλτ Κοβάλσκι περνάει τις μέρες του επισκευάζοντας το σπίτι του, πίνοντας μπύρα και πηγαίνοντας μια φορά τον μήνα στο κουρείο. Κι ενώ η τελευταία επιθυμία της εκλιπούσης συζύγου του ήταν να τον δει να πηγαίνει για εξομολόγηση, ο Γουόλτ - ένας πικραμένος βετεράνος που κρατάει το M-1 του πάντα καθαρό και έτοιμο - νιώθει ότι δεν βαραίνει τίποτα την ψυχή του. Και η μόνη ψυχή που μπορεί να εμπιστευτεί αρκετά για να εξομολογηθεί όσα τον βασανίζουν, είναι ο σκύλος του, η Νταίζη.

Οι αλλοτινοί γείτονές του έχουν μετακομίσει ή πεθάνει και έχουν αντικατασταθεί από μετανάστες Χμονγκ, από τη νοτιοανατολική Ασία, τους οποίους απεχθάνεται. Γεμάτος μίσος και απαξίωση για ό,τι βλέπει - τις στέγες που στάζουν, τους απεριποίητους κήπους και τα ξένα πρόσωπα που τον περιβάλλουν. τις άσκοπες συμμορίες Χμονγκ, Λατινοαμερικανών και Αφροαμερικανών εφήβων που συμπεριφέρονται λες και η γειτονιά τους ανήκει, τα παιδιά του που δεν μπορεί πλέον να αναγνωρίσει, λόγω της ανωριμότητας και της απραξίας τους - ο Γουόλτ ζει μηχανικά περιμένοντας το τέλος.

Μέχρι τη νύχτα που κάποιος προσπαθεί να κλέψει το δικό του Gran Torino του '72. Το Gran Torino, λαμπερό και στιλάτο όπως την πρώτη μέρα που ο ίδιος ο Γουόλτ το είδε να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής πριν από δεκαετίες, φέρνει τον ντροπαλό έφηβο γείτονά του, Τάο στη ζωή του, όταν μια συμμορία Χμονγκ τον αναγκάζει να το κλέψει.

Ο Γουόλτ όμως εμποδίζει την κλοπή, αναχαιτίζει τα σχέδια της συμμορίας και γίνεται άθελά του ο ήρωας της γειτονιάς - ειδικά στα μάτια της μητέρας και της μεγαλύτερης αδερφής του Τάο, της Σου (Άνεϊ Χερ), η οποία επιμένει ότι ο Τάο πρέπει να δουλέψει για τον Γουόλτ προκειμένου να ξεπληρώσει το καλό που του έκανε. Κι ενώ στην αρχή ο Γουόλτ δεν θέλει καμία σχέση με όλους αυτούς τους ανθρώπους, τελικά ενδίδει και βάζει τον μικρό να αρχίσει να κάνει επισκευές που θα αναμορφώσουν όλη τη γειτονιά, σφυρηλατώντας μια παράξενη και απίθανη φιλία που θα αλλάξει ριζικά τη ζωή και των δύο.

Χάρη στην ανιδιοτελή ευγένεια και καλοσύνη του Τάο και της οικογένειάς του, ο Γουόλτ αρχίζει τελικά να συνειδητοποιεί κάποιες αλήθειες σχετικά με τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Και τον εαυτό του.

Το trailer της ταινίας:

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Eurovision 2009 - Το τραγούδι της Ελβετίας

Το συγκρότημα Lovebugs θα είναι οι εκπρόσωποι της Ελβετίας στον 54ο διαγωνισμό της Eurovision. Το τραγούδι που επέλεξαν να ερμηνεύσουν είναι το "The Highest Heights". Πρόκειται για μια σύγχρονη ροκ μπαλάντα που ακούγεται πολύ εύκολα και ίσως καταφέρει να πλασαριστεί σε μια καλή θέση. Η Ελβετία βρίσκεται στον β' ημιτελικό.

Ακούστε το:

Μάρω Λύτρα feat. TNS - Κάνεις Λάθος

Το νέο video clip της Μάρως Λύτρα με τον TNS

Μουσική: Κωνσταντίνος Παντζής
Στίχοι: Κωνσταντίνος Παντζής, TNS
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Συλβέστρος

"Κάνεις Λάθος"


(Λίγο, εώς πολύ αντιγραφή του "Circus" της Britney Spears, το video clip)

Ο Σάκης στη Μόσχα με την ευχή του Δημάρχου Αθηναίων

Με την υποστήριξη του Δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά και ολόκληρου του Δήμου της Αθήνας, ο Σάκης Ρουβάς θα προσπαθήσει για το καλύτερο στον 54ο διαγωνισμό της Eurovision! Το μεσημέρι, ο Δήμαρχος δέχθηκε στο γραφείο του τον φετινό εκπρόσωπο της Ελλάδας και του δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στην προσπάθεια του.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε μεταξύ άλλων: "Θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία και πολύ μεγάλη χαρά μας να έχουμε του χρόνου στην Αθήνα, μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση. Δεν χρειάζεται να σας πω για τα οφέλη που θα έχουμε ως χώρα και ως Δήμος, γιατί τα γνωρίζετε, η προβολή θα είναι τεράστια. Το πρακτικό κομμάτι που σας αναφέρω δεν είναι καθόλου ασήμαντο. Η Eurovision είναι μια μεγάλη γιορτή και είναι πολύ ωραίο να συμμετέχουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις. Εμείς θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε τον Σάκη, αλλά και γενικότερα την ΕΡΤ στην προσπάθειά της". Κλείνοντας γύρισε προς τον Σάκη Ρουβά και με χαμόγελο του τόνισε : "Το καλό που σου θέλω να γυρίσεις πίσω με την πρώτη θέση"!

Ο Δήμαρχος της Μόσχας

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ότι έχει αναπτύξει προσωπικές σχέσεις με διάφορους δημάρχους από ευρωπαϊκές πόλεις, στους οποίους σκοπεύει να μιλήσει για τον Σάκη Ρουβά και την ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό και πρώτα πρώτα στον Δήμαρχο της Μόσχας, στην πόλη του οποίου θα λάβει χώρα η Eurovision.

Σάκης Ρουβάς : "Πρέπει να είμαστε ενωμένοι"

Από την πλευρά του, ο Σάκης Ρουβάς ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων για την πρόσκληση : "Είναι μεγάλη τιμή για μένα που ο Δήμαρχος δέχθηκε να μας δει και να συμβάλει στην προσπάθειά μας. Τον ευχαριστούμε πολύ και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι".

ert

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Λούκας Γιώρκας - "Δεν φαντάζεσαι"

Το πρώτο τραγούδι του νικητή του X-Factor Λούκα Γιώρκα.

Μουσική: Γιώργος Θεοφάνους
Στίχοι: Θάνος Παπανικολάου

Eurovision 2009 - Το τραγούδι της Βουλγαρίας

Δώδεκα τραγούδια διαγωνίστηκαν στον τελικό της Βουλγαρίας. Αυτό που κέρδισε περισσότερο το κοινό αλλά και την επιτροπή ήταν το "Illusion" που το ερμηνεύει ο Krassimir Avramov. Ένα τραγούδι που δημιουργεί μια περίεργη αίσθηση, αφού συνδυάζει όπερα με ποπ στοιχεία. O τραγουδιστής σε μερικά σημεία του τραγουδιού μας φαίνεται ότι το "χάνει" λίγο. Η Βουλγαρία βρίσκεται στον α΄ημιτελικό.

Ακούστε το:

Η φάρσα του Μητσικώστα στον Σάκη Ρουβά!

Τον πήρε τηλέφωνος ως Μίκης Θεοδωράκης.

Πρώτα πήρε τηλέφωνο τον Φωκά Ευαγγελινό ο οποίος το "έχαψε" τελείως.


Στη συνέχεια ο Φωκάς με φανερό τον ενθουσιασμό και την τιμή που ένιωθε, έδωσε τον αριθμό τηλεφώνου του Σάκη στον "Μίκη Θεοδωράκη".

Δείτε το:

Έλενα Παπαρίζου: Στη θέση της Άννας Βίσση!

Ναι, είναι επίσημο! Μετά την αποχώρηση της Άννας Βίσση από το νυχτερινό κέντρο Θάλασσα και την άρνηση του Νίκου Βέρτη να πάρει τη θέση της, ο επιχειρηματίας Γιάννης Παπαθεοχάρης έκανε την κίνηση ματ κλείνοντας την Έλενα Παπαρίζου ! Η συμφωνία κλείστηκε πριν λίγες μέρες και οι εμφανίσεις της Έλενας θα ξεκινήσουν το Μάιο- μέχρι τα μέσα Απριλίου θα εμφανίζεται με τον Πασχάλη Τερζή στην Ιερά Οδό.

Οι εργασίες ολικής ανακαίνισης του μαγαζιού έχουν ξεκινήσει, ακολουθώντας το σχέδιο που είχε οργανωθεί για τις εμφανίσεις της Άννας Βίσση: Ο χώρος δεν θα θυμίζει πλέον μπουζούκια αλλά θα μετατραπεί σε κλαμπ, με μεγάλους καναπέδες και αρκετό χώρο για να μπορεί ο κόσμος να χορεύει. "Η Έλενα είναι ενθουσιασμένη γιατί αυτό που θα κάνει την εκφράζει απόλυτα. Ανυπομονεί να ξεκινήσουν οι πρόβες. Το αποτέλεσμα θα είναι ξεσηκωτικό" λέει στενός της συνεργάτης. "Έχει περάσει πολλά αυτό το χειμώνα και όχι μόνο όσα ξέρει ο κόσμος. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος, η πιο δύσκολη της ζωής της. Ευτυχώς είχε- και συνεχίζει να έχει- μεγάλη στήριξη από τους δικούς της ανθρώπους.

Τι θα κάνει όμως τον επόμενο χειμώνα; "Θα ξεκουραστεί, θα ηχογραφήσει τη νέα της δουλειά και θα κάνει κάποια ταξίδια- σίγουρα θα περάσει ένα διάστημα δίπλα στην οικογένειά της στη Σουηδία. Μετά τον Γενάρη του 2010 δεν αποκλείεται να πάρει τη θέση της Άννας Βίσση στο Αθηνών Αρένα, καθώς ο Αντώνης Ρέμος θα εμφανιστεί μάλλον στο Diogenis Studio. Εντύπωση πάντως προκαλεί η απόφασή της να διακόψει τη συνεργασία της με τον επιχειρηματία Ηλία Μαροσούλη, με το οποίο διατηρούσε τα τελευταία χρόνια τις καλύτερες σχέσεις. Πριν λίγες μέρες μάλιστα είχε κυκλοφορήσει μια φήμη που την ήθελε να συνεργάζεται με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στην Ιερά Οδό την επόμενη σεζόν.

yupi.gr

Eurovision 2009 - Το τραγούδι της Ουγγαρίας

Η τηλεόαση της Ουγγαρίας ανακοίνωσε τον ερμηνευτή που θα την εκπροσωπήσει στον 54ο διαγωνισμό της Eurovision. Ο τραγουδιστής ονομάζεται Adok Zoltan και θα ερμηνεύσει το τραγούδι "Tanclepes(Dance with me)"

Ακούστε το:

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Σήμερα γυρίζεται το video clip του "This is our night"

Με έντονο το ελληνικό στοιχείο στο background άρχισαν σήμερα σε γνωστά σημεία της Αθήνας τα γυρίσματα του video clip του τραγουδιού «This is our night», με το οποίο ο Σάκης Ρουβάς θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 54ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Tη σκηνοθεσία του clip υπογράφει η Ουκρανή σκηνοθέτης Katya Tsarik, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία στη σκηνοθεσία video clips τα οποία μεταδίδονται από όλα τα μεγάλα δίκτυα διεθνώς. Επιπλέον, η Katya Tsarik είναι η δημιουργός του video clip της Annie Lorak, που συμμετείχε στη Eurovision το 2008.

Στην επιμέλεια παραγωγής μαζί με την ΕΡΤ συμμετέχει και η διαφημιστική εταιρεία της, karamella, με σημαντική εμπειρία στις διαφημιστικές ταινίες του ΕΟΤ που προορίζονται για προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό. Επίσημος χορηγός της ελληνικής αποστολής στην Eurovision είναι φέτος ο ΕΟΤ.

Σε πολύ όμορφες και ιστορικές αθηναϊκές τοποθεσίες, όπως είναι το Καλλιμάρμαρο στάδιο, η οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ο περιβάλλων χώρος του Ηρώδειου, αλλά και σε σουίτα του ξενοδοχείου "King George", η κάμερα υπό τις οδηγίες της έμπειρης Katya Tsarik κατέγραψε πανέμορφα πλάνα που θα "ντύσουν" το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής.

ert

Eurovision 2009 - Το τραγούδι του FYROM

Ανάμεσα σε 16 τραγούδια του τελικού, κοινό και επιτροπή διάλεξαν το συγκρότημα Next time με το τραγούδι "Nešto Što Ke Ostane". Ένα τραγούδι που δεν μας έκανε και ιδιαίτερη εντύπωση, δύσκολα θα περάσει στον τελικό.

Ακούστε το τραγούδι:

Το ντουέτο της Ραλλίας Χρηστίδου με τον Γιώργο Σαμπάνη

"Πάνε μέρες που δεν σου είπα σ' αγαπώ"

Μουσική: Γιώργος Σαμπάνης
Στιχοί: Γιάννης Δόξας
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Γραμματόπουλος





Στίχοι
Έρωτες εφήμεροι
εκδρομή διήμερη
πάνω στα παλάτια μου
κι η θλίψη μες στα μάτια μου

Μια χαρά και μια καημός
Μια στο τρένο μια σταθμός
πρόσθεση κι αφαίρεση
εσύ είσαι η εξαίρεση

Έδιωξες πια τη βροχή
ουράνιο τόξο έχει βγει

Πάνε τώρα μέρες που δε σου 'πα σ' αγαπώ
μα η αγάπη μου για σένα δυναμώνει
πριν να έρθεις ήμουνα στον άνεμο φτερό
τώρα δέντρο που πολύ βαθιά ριζώνει

Λάθος συναισθήματα,
της καρδιάς συνθήματα
Βρήκα τον παράδεισο
δυο βήματα απ' την άβυσσο

Βράδια αξημέρωτα
ψάχνοντας τον έρωτα
τέλος τα ταξίδια μου
για το όνειρο μου πυξίδα μου

Οι νικητές των Oscars 2009


Ταινίας: Slumdog Millionaire
Αʼ ανδρικός ρόλος: Σον Πεν (Milk)
Α' γυναικείος ρόλος: Κέιτ Γουίνσλετ (Σφραγισμένα Χείλη)
Σκηνοθεσία: Ντάνι Μπόιλ (Slumdog Millionaire)
Β' ανδρικός ρόλος: Χιθ Λέτζερ (Σκοτεινός Ιππότης)
Β' γυναικείος ρόλος: Πενέλοπε Κρους (Vicky Cristina Barcelona)
Διασκευασμένο σενάριο: Σάιμον Μπιουφόι (Slumdog Millionaire)
Πρωτότυπο σενάριο: Ντάστιν Λανς Μπλακ (Milk)
Ξενόγλωσση ταινία: Departures (Ιαπωνία)
Κινούμενα σχέδια: WALL-E
Κινούμενα σχέδια μικρού μήκους: La Maison en Petits Cubes
Φωτογραφία: Ντοντ Μάντλ (Slumdog Millionaire)
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ντόναλντ Γκράχαμ Μπερτ, Βίκτορ Τσόλφο (Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον)
Μοντάζ: Κρις Ντίκενς (Slumdog Millionaire)
Κοστούμια: Μάικλ Ο'Κόνορ (Η Δούκισσα)
Μακιγιάζ: Γκρεγκ Κάνομ (Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον)
Μουσική: Α. Ρ. Ράχμαν (Slumdog Millionaire)
Τραγούδι: Jai Ho (Slumdog Millionaire)
Οπτικά Εφέ: Έρικ Μπάρμπα, Στιβ Πριγκ, Μπερτ Ντάλτον, Κρέγκ Μπάρον (Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον)
Ήχος: Ρίτσαρντ Κινγκ (Σκοτεινός Ιππότης)
Ηχητικό μοντάζ: Ίαν Ταπ, Ρίτσαρντ Πράικ, Ρεσούλ Πουκούτι (Slumdog Millionaire)
Ντοκιμαντέρ: Man on Wire
Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους: Smile Pinki
Ταινία Μικρού Μήκους: Spielzeugland (Toyland

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

"Γίνε και συ παρουσιαστής!"

Από το περιοδικό "LIFO"

Ανδρέας Μικρούτσικος (Παρέα με τον Ανδρέα, Star): Εξοντωτικός χειρισμός ελληνικής γλώσσας - Δυσκολία στο σταυροπόδι κατά τη διάρκεια του εξοντωτικού χειρισμού - Νευρικό σκούπισμα ιδρώτα από το κούτελο με το χέρι, λόγω του ανωτέρω χειρισμού.

Βάσια Λόη (TV Weekend, ξανθιά, Alter): Ερώτηση στην κυρία Ματαφιά για το επόμενο θέμα - Σκύψιμο στον ώμο συμπαρουσιαστή για σύντομο έλεγχο sms τηλεθεατών και διόρθωση ραντακίου που έπεσε - Ερώτηση στην κ. Ματαφιά για το επόμενο θέμα.

Αντώνης Κανάκης (Ράδιο Αρβύλα, Ant1): Χαβαλετζίδικος σχολιασμός βίντεο που σταδιακά σοβαρεύει, γίνεται ποταμός και επιστρέφει στο χαβαλέ - Τρανταχτό γέλιο με μίμηση Σερβετά - Πάσα στον Σερβετά για να ξανακάνει τον Μητσοτάκη.

Βάνα Μπάρμπα (Μεσάνυχτα με τη Βάνα, πράγματα, Extra 3): Επικίνδυνη κλίση αυχένα/λυκόπιασμα/νευροκαβαλίκεμα από το βάρος της κόμης - Ελαφρύ αυθόρμητο τίναγμα - Συγκαταβατικό πιάσιμο χεριού προσκεκλημένου σε δύσκολες ερωτήσεις.

Άννα Δρούζα (Μπορώ, «οπραδισμός», Star): Ερώτηση εμπεριέχουσα στο τελευταίο σκέλος της την απάντηση που θέλει να λάβει - Πονηρό γελάκι προτροπής στον καλεσμένο - Γούρλωμα ματιών από το σοκ της απάντησης, δυνατό τσιριχτό «ααα», βλέμμα προς το κοινό, εντολή για χειροκρότημα.

Ναταλία Γερμανού (Μεσ’ στην καλή χαρά, Alpha): Πανηγύρι - Σύντομη αναμενόμενη αναφορά στη σχέση της με τον Ίμβριο - Συντομότερη αναμενόμενη αναφορά σε Καλλίρη. Καλλίρης γελά.

Βίκυ Χατζηβασιλείου (Πάμε πακέτο, θλίψη, Alpha): Απόπειρα πρόκλησης αβάσταχτης συναισθηματικής φόρτισης - Προσωρινή αποτυχία - Επιτυχία. Απελπισία.

Μπήλιω Τσουκαλά (Έχει γούστο, ΕΤ1): Λεπτός διακριτικός αισθησιασμός - Συνέντευξη Λευτέρη Παπαδόπουλου - Μονόλογος Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Βασίλης Δρυμούσης (Showbiz news, κώλοι, Alter): Μοντέλο γ’ διαλογής με μαγιό σε μπανιέρα, αγγίζεται και υπόσχεται - Βλέμμα λιγούρη προς γλάστρα - Σεξιστικό σχόλιο που επαναλαμβάνεται.

Νίκος Παπαδάκης (Lifestyle, μοντέλο, Alter): Δεν θυμάμαι τις 3 ατάκες που έχω να πω απόψε - Αυθόρμητη κρυάδα για μαλλιά συμπαρουσιάστριας - Να το ξαναπάμε; Κάτι ξέχασα.

Δήμος Βερύκιος (Καλημέρα σας, τσαντίλα, Alpha): Είναι 7:30 το πρωί, δεν έχω πιει ακόμα καφέ και μόλις είδα σκατά - Διερευνητικό οριζόντιο τρεμοπαίξιμο κόρης ματιού - Πάρε μου στο τηλέφωνο την Εθνική Άμυνα. Αν δεν το σηκώνει, πάρ’ την στο κινητό.

Κώστας Χαρδαβέλλας (Οι πύλες του ανεξήγητου, Alter ή κάπου στο σύμπαν): Αδυναμία σταθεροποίησης μιας ελαφρά νωχελικής πόζας σε εξωφρενικά άβολο σκαμπό για τα πρώτα 15λεπτά - Είμαι σοβαρός δημοσιογράφος και ασχολούμαι με ούφο - Τα ούφο εξηγούν.

Μαρία Σταματέρη (Gala, λάμψη, Star): Περίπατος στα μέρη όπου οι παιδικές θύμησες ξαναζωντανεύουν, φτωχογειτονιές, αλάνες, νηπιαγωγεία, βάρκες, αμμουδιές, πύργοι στην άμμο, έβαλε ξάφνου μια ψύχρα, ας κοιτάξω τη θέα - Φοράω γούνα και είμαι πιο λαμπερή από τον καλεσμένο μου - Εξετάζω καλεσμένο στο δεκάλογο των κλισέ. Καλεσμένος ευτυχώς τα θυμόταν.

Γιώργος Τράγκας (Ειδήσεις Alter, μερεμέτια): Θεέ μου, τι βαρεμάρα να κατέχεις την απόλυτη αλήθεια - Χεσμένους σας έχω όλους - Βγες έξω να λογαριαστούμε. Άσ’ το βαριέμαι.

Λίζα Δουκακάρου (Ειδήσεις, γλυκό φιλί για καληνύχτα, Mega): Από το κρεβάτι με σηκώσανε - Θα τα πω όλα σε 10 λεπτά να πάω να ξαναπέσω - Λέω και τον καιρό.

Το Prison Break επιστρέφει από αύριο


Επιστρέφει με τον 3ο κύκλο το Prison Break στον Αντ1.
Από τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου στις 23:00.

Ο τρίτος κύκλος του Prison Break βρίσκει τον Μάικλ, τον Τι-Μπαγκ, τον Μπέλικ και τον Μαχόουν έγκλειστους στη φυλακή Σόνα του Παναμά. Οι προσπάθειές τους να βρουν ένα τρόπο διαφυγής τους οδηγούν σε μία οδυνηρή συνειδητοποίηση: οι αρχές έχουν εγκαταλείψει τη φυλακή, αφήνοντάς τη στο έλεος των επικίνδυνων τροφίμων της! Ενώ ο Μάικλ αναζητά έναν κατάδικο ονόματι Γουίστλερ, έξω από τη φυλακή ο Λίνκολν ανησυχεί για την ξαφνική εξαφάνιση της Σάρα, ενώ μαθαίνει ότι ο Ελ Τζέι έχει μπλεξίματα…

Eurovision 2009 - Το τραγούδι της Νορβηγίας

Όπως πολλοί περιμένανε, αυτός που θα εκπροσωπήσει την Νορβηγία στον 54ο διαγωνισμό είναι ο Alexander Rybak με το τραγούδι "Fairytale". O Alexander Rybak που είναι γεννημενος στην Λευκορωσία αλλά μεγαλωμένος στην Νορβήγια, πρίν καν επιλεγεί το τραγούδι του, ήταν ήδη ένα από τα φαβορί του διαγωνισμού. Η Νορβηγία βρίσκεται στο β' ημιτελικό, όπως και η Ελλάδα. Είναι ένας από τους πιο δυνατούς αντιπάλους, αφού πολλοί υποστηρίζουν ότι θα είναι ακόμα και ο τελικός νικητής της Eurovision.

Ακούστε το τραγούδι:

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Eurovision 2009 - Το τραγούδι της Ιρλανδίας

Ανάμεσα σε έξι συμμετοχές κοινό και επιτροπή διάλεξαν να στείλουν τις Sinead Mulvey & Black Daisy με το τραγούδι "Et cetera". Ένα τραγούδι που δεν έχει ιδιαίτερες προδιαγραφές. Η Ιρλανδία βρίσκεται στο β' ημιτελικό.

Aκούστε το τραγούδι:

ΤΑΙΝΙΑ: ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ

HE'S JUST NOT THAT INTO YOU
Κομεντί 2009 (Έγχρ.) Διάρκεια: 130'

Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Κεν Κουάπις, με τους: Τζένιφερ 'Ανιστον, Ντρου Μπάριμορ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Μπεν 'Αφλεκ

Υποθεση:

Αν έχετε καθίσει με τις ώρες πάνω από το τηλέφωνο να αναρωτιέστε γιατί είπε ότι θα σας τηλεφωνήσει αφού δεν πρόκειται να το κάνει, ή αν δεν μπορείτε να καταλάβετε για ποιο λόγο δεν θέλει να κοιμάστε πια μαζί ή γιατί η σχέση σας δεν προχωράει στο επόμενο στάδιο, τότε πολύ απλά... ο κύριος (ή η κυρία) απλώς δεν σας γουστάρει.

Βασισμένο στο δημοφιλές bestseller των σεναριογράφων του "Sex and the City" Γκρεγκ Μπέρεντ και Λιζ Τουτσίλο, το "Απλώς Δεν Σε Γουστάρει" μας μεταφέρει στη Βαλτιμόρη όπου μια ομάδα 20άρηδων και 30άρηδων (απαρτίζεται από κάστ πολλών αστέρων) διερευνούν τη "φύση" των σχέσεων: από τα αβαθή νερά του πρώτου ραντεβού μέχρι τα βαθιά, θολά νερά του έγγαμου βίου, αναζητούν τρόπους για να ερμηνεύσουν τις αντιδράσεις του αντίθετου φύλου... ελπίζοντας να αποτελέσουν την εξαίρεση στον κανόνα.

Το trailer της ταινίας:

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Πώς αντέδρασε η Καλομοίρα όταν έμαθε για το «κράξιμο» του Πέρεζ Χίλτον;


Ύστερα από τη δημοσιοποίηση του πικρόχολου σχολίου του Πέρεζ Χίλτον σχετικά με την εμφάνισή της τη βραδιά επιλογής του ελληνικού τραγουδιού, το yupi προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Καλομοίρα για να μάθει τις αντιδράσεις της.

Δεν καταφέραμε να μιλήσουμε με την ίδια, αφού αυτή τη στιγμή η Καλομοίρα και ο σύντροφός της, Γιώργος, βρίσκονται στο αεροπλάνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη, ωστόσο η απάντηση ήρθε από στενούς φίλους και συνεργάτες της.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα μας είπαν, η Καλομοίρα με το που είδε το post του διαβόητου μπλόγκερ ενθουσιάστηκε και πήρε αμέσως τηλέφωνο να τους το πει! Παραβλέποντας την αρνητική κριτική του Πέρεζ, η Καλομοίρα εστίασε στη θετική πλευρά της υπόθεσης αναφωνώντας χαρούμενη: «Δεν το πιστεύω!», αφού μόνο και μόνο το γεγονός, ότι το όνομά της βρέθηκε δίπλα σ' εκείνου της Μπιγιονσέ και της Τζένιφερ Λόπεζ στις ειδήσεις του πιο διάσημου μπλόγκερ του Χόλιγουντ, της φάνηκε εκπληκτικό.

Μ' άλλα λόγια, any publicity is good publicity και η Καλομοίρα φαίνεται πώς το ξέρει καλύτερα από τον καθένα.

yupi.gr

Eurovision 2009 - Το τραγούδι της Γεωργίας (ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ)

Επέλεξε και η Γεωργία το τραγούδι που θα τους εκπροσωπήσει στο 54ο διαγωνισμό της Eurovision. Το τραγούδι έχει τον τίτλο "We don't wanna put in" και το ερμηνεύουν οι Stephane & 3G. Το συγκεκριμένο κομμάτι κάνει λογοπαίγνιο με το όνομα του Πούτιν --"Put in" και ήδη οι Ρώσοι έχουν εξοργιστεί. Να σας θυμίσουμε ότι ο διαγωνισμός φέτος γίνεται στη Μόσχα.

Ακούστε το:

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Ο Perez Hilton για την Καλομοίρα

Ένας από τους μεγαλύτερους αλλά και πιο γνωστούς bloggers της Αμερικής, ο Perez Hilton "την είπε" στην Καλομοίρα.

Δείτε τι έγραψε:

Just Dance Butcher This Song!

Kalomira was one of the finalists to represent Greece in the Eurovision song contest. And for her performance number in the finals, she did the most HOrrific medley of Lady GaGa's Just Dance and the Pussycat Dolls' When I Grow Up.

Painful!
She even dresses like GaGa!

http://perezhilton.com/2009-02-19-just-dance-butcher-this-song

Μέχρι τώρα το video που έχει βάλει με την εμφάνιση της Καλομοίρας έχει περίπου 50,000 views. Ένω τα σχόλια για το θέμα, που είναι πολλά αρνητικά αλλά και μερικά θετικά, ξεπερνούν τα 100! Πρέπει να πούμε ότι είναι μάλλον η πρώτη φορά που ο Perez Hilton σχολιάζει Έλληνα καλλιτέχνη. Ο συγκεκριμένος "κράζει" συνέχεια stars του Hollywood, οπότε να ασχολέιται με την Καλομοίρα, έστω και αρνητικά, δεν είναι καθόλου κακό.

Μιχάλης Χατζηγιάννης - Ανάποδα

Το νέο video clip του Μιχάλη Χατζηγιάννη

"Ανάποδα"
Μουσική: Μιχάλης Χατζηγιάννης
Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη
Σκηνοθεσία: White Room



Δείτε το μέχρι τέλος, έχει ένα πρωτότυπο τελείωμα...

Η εμφάνιση της Jade στον ελληνικό τελικό

Η εμφάνιση της εκπροσώπου του Ην. Βασιλειου Jade, στον ελληνικό τελικό. Να σημειώσουμε ότι ήταν η μοναδική που τραγούδησε ζώντανα το τραγούδι της.

"My time"

Η παρουσίαση των άλλων δύο τραγουδιών

Δείτε πως παρουσιάστηκαν το "Out of control" και το "Right on time" στον ελληνικό τελικό για τη Eurovision

"Out of Control"


"Right on time"

Αντώνης Ρέμος - Έχω εσένα

Το νέο video clip του Αντώνη Ρέμου

"Έχω εσένα"

Μουσική: Αντώνης Ρέμος
Στίχοι: Βασίλης Γιαννόπουλος
Σκηνοθεσία: Κώστας Καπετανίδης

Σάρωσε στα Brit Awards η Duffy

Η Duffy ήταν η μεγάλη νικήτρια των Brit Awards καθώς έφυγε από την λαμπερή τελετή απονομής έχοντας κερδίσει τρία βραβεία.

Η διάσημη τραγουδίστρια, η οποία διεκδικούσε τέσσερα βραβεία, αναδείχθηκε νικήτρια στις κατηγορίες Best British Female Solo Artist, Best British Album για το "Rockferry" και Best British Breakthrough Act.

Οι Kings of Leon ακολούθησαν την Duffy σε βραβεία καθώς αναδείχθηκαν νικητές σε δύο κατηγορίες. Το διάσημο συγκρότημα απέσπασε τα βραβεία Best International Album για το "Only By The Night" και Best International Group.

Το βραβείο Best British Male Solo Artist απέσπασε ο Paul Weller ενώ στην κατηγορία Best British Group νικητές αναδείχθηκαν οι Elbow. Οι Iron Maiden κέρδισαν το βραβείο Best British Live Act ενώ οι Girls Aloud απέσπασαν το βραβείο Best British Single για το "The Promise".

Στην κατηγορία Best International Male Solo Artist νικητής ήταν ο Kanye West ενώ στην κατηγορία Best International Female Solo Artist νικήτρια αναδείχθηκε η Katy Perry.

Οι Pet Shop Boys τιμήθηκαν με ειδικό βραβείο για την συνολική τους προσφορά στη μουσική.

Ποια είναι η αληθινή Hadise τελικά;

Εμφανίστηκε χθές στον ελληνικό τελικό της Eurovision η Hadise και δεν την αναγνωρίσαμε. Δεν είχε καμία σχέση με την εντυπωσιακή κοπέλα που βλέπαμε, όταν είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το τραγούδι. Σαν να είναι άλλος άνθρωπος. Δείτε την στην εμφανισή της στον ελληνικό τελικό και μετά στη πρώτη της εμφάνιση πριν λίγο καιρό και κάντε σύγκριση. Μήπως κρατάει τα καλύτερα για τον Μάιο;;;



Το show της Καλομοίρας

Δείτε την εμφάνιση της Καλομοίρας, στον ελληνικό τελικό για τη Eurovision, που έκλεψε τις εντυπώσεις.

Το "This is our night" στη Eurovision

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε ο ελληνικός τελικός, αυτό που περιμέναμε έγινε. Το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη Μόσχα τον Μάιο δεν είναι άλλο από το "This is our night". Ο σκηνοθέτης μας βοήθησε να το μάθουμε και πιο νωρίς, αφού έδειξε το χαρτί με το νικητήριο τραγούδι, πριν ο Μίμης Πλέσσας το ανακοινώσει. Το σόου που μας παρουσίασαν οι αδερφές Μαγγίρα με τις οδηγίες του Φωκά Ευαγγελινού, ήταν πραγματικά εξαιρετικό. Με έξυπνο χιούμορ, με γρήγορες εναλλαγές, δεν μας κούρασε καθόλου. Φαίνεται πως φέτος η βοήθεια του Γ. Καπουτζίδη στα κείμενα, ήταν πολύ σημαντική. Ο Σάκης πολυ δυναμικός και στις τρείς εμφανίσεις του, αλλά λίγο περισσότερο στο "This is our night". Μας έκανε πάντως εντύπωση, πως ο Σάκης δεν μίλησε καθόλου, μήπως κάνει αφωνία;

Δείτε το τραγούδι "This is our night" έτσι όπως παρουσιάστηκε στον ελληνικό τελικό.
Καλή Επιτυχία Sakisss!!!

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

"Μέχρι Κεραίας"

-Πώς μπαίνουν στο Χάρβαρντ; Οφείλουμε να απαντήσουμε σήμερα σε αυτή την ερώτηση της Ελενίτσας (μου), που ειπώθηκε χθες στην εκπομπή της, την ώρα που η Αργυρώ έφτιαχνε στην κουζίνα κρέας με μελιτζάνες…

- Πώς μπαίνουν στο Χάρβαρντ, λοιπόν! Βρίσκεσαι στο Κέμπριτζ της Βοστόνης, Ελένη. Πας ευθεία - ευθεία μέχρι να δεις ένα μεγάλο δέντρο. Συνεχίζεις, στρίβεις τρίτο δρόμο δεξιά και απέναντι ακριβώς ένα -δεν το λες και καινούργιο- κτίριο, που θα δεις, είναι το Χάρβαρντ. Μπαίνεις μέσα και αρχίζεις τα αινίγματα. Σε παίρνουν κατευθείαν στο μεταπτυχιακό…

- Πώς δεν το σκεφτήκαμε τόσο καιρό; Η απάντηση στο αίνιγμα «Ζαρωμένη τη βάζω, τεντωμένη τη βγάζω», αντί της κάλτσας, θα μπορούσε να είναι ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ του Χάρβαρντ…

- 17,5% έκανε η μετάδοση του πρώτου επεισοδίου της σειράς «Οι μεγάλοι Ελληνες», που παρουσίασε ο Αλέξης Παπαχελάς. Κάποιες στιγμές μάλιστα έφτασε και το 25% αποδεικνύοντας πως όταν κάποιος ασχοληθεί με τα σοβαρά τον παίρνει και ο τηλεθεατής επίσης στα σοβαρά!

- Στον ΑΝΤ1 πρωί - πρωί είχαμε άλλον παραλογισμό! «Μήπως τα σκυλάκια είναι ευλογημένα;» ρωτούσε η «οθόνη» καθώς την κοίταγα με το μισό μάτι ανοιχτό! Μια σκυλίτσα βρήκε μια τρύπα σε κάποια εκκλησία, χώθηκε να γλιτώσει από το κρύο και γέννησε τα μικρά της. Αυτό το απλό ήταν…

- Ολο αυτό τώρα αναδείχτηκε σε θέμα, πήγαν κάμερες στην εκκλησία, κάτι γριές άρχισαν να φωνάζουν «θαύμα - θαύμα» και καταλήξανε στο εξής σούπερ θεαματικό: «Μήπως τα σκυλάκια είναι ευλογημένα»; Ασφαλώς και είναι. Εσείς… «μπάζετε» λίγο!

- Εσύ, παιδί μου, όπως πας, θα φτιάξεις 11άδα για τον Θρύλο! Νίκο, να το χαίρεσαι το νέο μέλος στην οικογένεια…

- Δύο βδομάδες είναι διευθυντής στο Μega Κύπρου ο Γιώργος Χουλιάρας και απειλήθηκε… ελληνοκυπριακή σύρραξη (εδώ κολλάει η λέξη, συνάδελφε!). Φρόντισε να εξασφαλίσει τη μετάδοση του τραγουδιού της Ελλάδας από το ιδιωτικό κανάλι, την ώρα που το ΡΙΚ κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου! Αν δεν με πιστεύετε, οι συμφωνίες έγιναν 1-3 το μεσημέρι, όπου στην Κύπρο επικρατεί η μεσημεριανή ραστώνη, κάτι πάρα πολύ ιερό πράγμα…

- Οπως και να έχει, μια χρόνων στενή συνεργασία πήγε περίπατο και τώρα στο ΡΙΚ τρέχουν και δεν φτάνουν. Ασφαλώς και έπαιξαν ρόλο οι γνωριμίες του Χουλιάρα με τους προκαθημένους της ΕΡΤ. Τόσα χρόνια (φούρναρης) σύμβουλος, έχει ψήσει (συμφωνίες) αυτός…

- Και είναι καιρός να ασχοληθούμε με τα σοβαρά! Ο Σάκης είναι άρρωστος. Ο Σάκης έχει ίωση. Ο Σάκης έχει πρόβλημα με το λαιμό του. Τι άλλο να σας πούμε δηλαδή για να βγείτε στους δρόμους, μέρα που είναι σήμερα;

- Τώρα αν δεν μπορέσει να τραγουδήσει απόψε ο Σάκης, υπάρχει εναλλακτική λύση. Να ανεβεί στη σκηνή ο Τζώννη Καλημέρης, που είναι και καλλίφωνος…

- Με εγκαλεί αναγνώστης της στήλης -στο blog της εφημερίδας- για την κριτική στην εκπομπή του Σταμάτη Κραουνάκη. «Δεν περίμενα», μου γράφει, «να καταλάβετε την υψηλή αισθητική της εκπομπής και καλά θα κάνετε να ασχοληθείτε με τα μεσημεριανά». Μάλιστα…

- Πάντως επειδή κάναμε σχετική κουβέντα με τον Σταμάτη, τον οποίο αγαπώ τρελά για τις καλύτερες στιγμές που μου έχει χαρίσει μέσω των τραγουδιών και των στίχων του (αυτή η νύχτα μένει, αιώνια παγωμένη…), έχω να σας πω πως και αυτός δεν ήταν ξετρελαμένος, για τον απλούστατο λόγο πως γνωρίζει τι παπάδες μπορεί να κάνει, τέτοιο αστέρι φωτεινό που ’ναι (λέω εγώ)…

Ντέπυ Γκολεμά
Ε. Τύπος

Ο χαμένος αδερφός του Χρήστου Δάντη







Ο "χαμένος αδερφός" του Χρήστου Δάντη, είναι ο τραγουδιστής David Cook, νικητής του American Idol. Όχι, πείτε μας δεν μοιάζουν...;

Ο Σάκης Ρουβάς και οι ξένες αποστολές στο πάρτυ του OGAE!

Παρά την κούραση από τις πολύωρες πρόβες, μία ημέρα πριν το μεγάλο τελικό, ο Σάκης Ρουβάς, αλλά και αρκετοί καλλιτέχνες ξένων χωρών που θα συμμετάσχουν στην αποψινή γιορτή, βρέθηκαν στο πάρτυ που διοργάνωσε ο OGAE.

Υπό τους ήχους παλαιότερων , αλλά και νέων επιτυχιών από τραγούδια της Eurovision, δημοσιογράφοι, μέλη του OGAE και πολύς κόσμος, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους καλλιτέχνες και να ανταλλάξουν εντυπώσεις για τα τραγούδια και τις συμμετοχές του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού! H Χριστίνα Μεταξά από την Κύπρο, η Κιάρα από τη Μάλτα, η Jade Ewen από το Ηνωμένο Βασίλειο και η Andrea Demirovic από το Μαυροβούνιο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Σάκη Ρουβά και να μιλήσουν για την Eurovision σε...συναδελφικό επίπεδο!


ert

Σάκης Ρουβάς - This is our night

Συνθέτης: Δημήτρης Κοντόπουλος
Στιχουργοί : Craig Porteils και Cameron Giles-Webb


Στίχοι

Take a chance, and take a hold
give it all, and turn it to gold
time has come, so make a stand
on your own , and take command
Beat the odds, you will survive
stronger now, you feel alive
Rising up, get into place
feel it in your heart,
When you are, winning this race
When I look into your eyes
It comes, as no surprise

This is our night, fly , to the top baby
yes we can do it, just wait and see
This is our night, time ,for a change baby
get rid of the old, take a hold, and be free
This is our night, fly , to the top baby
yes we can do it, just wait and see
This is our night, time, for a change baby
get rid of the old, take a hold, and be free
This is our night

Counting down, the night of nights
Getting now, to stand and fight
Don't back down,just look within
Do it now, I know you will
When I look into your eyes
it comes as no surprise

Σάκης Ρουβάς - Right of time

Συνθέτης: Δημήτρης Κοντόπουλος
Στιχουργοί : Craig Porteils και Cameron Giles-Webb


Στίχοι

I fooled around
Playing with your heart
And yes I miss you now
don't let me go that way
Stay with me
Be my only lover
For just a day

Castaways upon the sand
Walk the Distance hand in hand
Turn around
Turn around again

don't let me go that way

when I'm lost
I'm searching but there's no one around
I look into your eyes & I'm found
So please hold me for a moment
time will ,tell you

when I'm lost
I'm searching but there's no one around
I look into your eyes
right on time
right on time
when I'm lost

don't change your mind
you know I want you here
right by my side
for now and ever more
Stay with me
Be my only lover
For just a day

walk the line of love today
walk the line of love and stay
Turn around
Turn around again

Σάκης Ρουβάς - Out of Control

Συνθέτης: Δημήτρης Κοντόπουλος
Στιχουργός: Αλεξάνδρα Ζάκκα



See the light it's everywhere, Day or night it's in the air
In a smile or in a sound, Love is there it's all around

Let the passion take you on, Coming on to you so strong
Feel the fever getting high, Find your way up to the sky

Ready for love now, Ready for your love
Feeling alive
Diving into my life
Ready for love now, Ready for your love
Feeling alive
Feeling free to let go tonight

Out of control
Getting all so crazy, getting
So in love
My heart is set on fire, I'm burning
With desire
Tonight's the night I get to fly higher
Higher
Out of control
Getting all so crazy, getting
So in love
My heart is running wild, I'm feeling
So alive
I feel that I can make it to the sky
Way up high

Feel the wind and find a way, To let go and fly away
Free your mind and lose control, Cross the line to reach your soul

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

"Firefly" σε studio version

Ακούστε την συμμετοχή της Κύπρου για τη Eurovision σε Studio version.

Χρίστινα Μεταξά - Firefly


Στίχοι


It’s a question that drives us
to where we must go
It’s the unknown that drives from us
what we want most
But the firefly sits in the corner in rest

And he won’t care of you stare
but believe me, it’s best to let go
Don’t just go with the flow

And the firefly comes to you
sits on your finger
It shatters and shakes
but she wants you to go with her now
Follow her, out there, hm…

The firefly is spreading her wings open wide
thinks the sky will come crashing down, fall to her side
She’s afraid, but her fear’s only fair

So fly with the firefly
Fly side by side
Escaping the chains that held you from life
Don’t look down
You’re over the edge

Jump, take a leap of faith
Jump, take a leap of faith

It’s a question that drives us
to where we must go
It’s the unknown that drives from us
what we want most
but the firefly sits in the corner in rest

It’s a question that drives us
to where we must go
It’s the unknown that drives from us
what we want most

Don’t just go with the flow
But the firefly sits in the corner in rest

It’s a question that drives us
to where we must go
It’s the unknown that drives from us
what we want most
but the firefly sits in the corner in rest

It’s a question that drives us
to where we must go
It’s the unknown that drives from us
what we want most

Don’t just go with the flow
But the firefly sits in the corner in rest

Jump

Οι "Φιλοι Για Πάντα" στο Τηλεφώς

Θυμάστε το συγκρότημα "Φίλοι για πάντα" που είχε κάνει και μερικές επιτυχίες στο παρελθόν; Τους πετύχαμε χθές το βράδυ στο κανάλι "Τηλεφώς". Κάνουνε δική τους μουσική εκπομπή, βάζουνε παλιά video clips, συζητάνε με τους τηλεθεατές, είναι δηλαδή κάτι σαν τον Θ. Ρακιντζή στο Τηλεάστυ. Έλειπε βέβαια το τρίτο μέλος του συγκροτήματος, ο Λορέτζο. Έχει μάλλον υποχρεώσεις, ο άνθρωπος είναι πλέον πατέρας.

Είχαμε καιρό, πάντως, να τα δούμε τα παιδιά , φαίνεται ότι δεν τα κατάφεραν με τα μουσικά και είπαν να το ρίξουν στις εκπομπές στο "Τηλεφώς". Όσοι έχετε περιέργεια να τους δείτε, κάνουν εκπομπή, κάθε Τετάρτη στις 8 το βράδυ.


Εν αναμονή του ελληνικού τελικού!

Σε μία λαμπερή βραδιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009 στο "Αθηνών Αρένα" και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΤ και από το eurovision.ert.gr στις 22.00, θα γίνει η επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 54ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

Ο Σάκης Ρουβάς θα ερμηνεύσει τα τρία υποψήφια τραγούδια, από τα οποία το κοινό με SMS (60%) και η επταμελής επιτροπή (40%) θα επιλέξουν το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Μόσχα.

Τα τραγούδια είναι τα :

• OUT OF CONTROL
Στίχοι: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΖΑΚΚΑ

RIGHT ON TIME
Στίχοι: CRAIG PORTEILS και CAMERON GILES-WEBB

THIS IS OUR NIGHT
Στίχοι: CRAIG PORTEILS και CAMERON GILES-WEBB

Συνθέτης των τριών τραγουδιών είναι ο Δημήτρης Κοντόπουλος.

Το concept της βραδιάς θα είναι ένα αναδρομικό ταξίδι στον ατμοσφαιρικό κόσμο της Eurovision από το 1956, όταν ο διαγωνισμός μεταδιδόταν από το ραδιόφωνο, ως και σήμερα.

Καλεσμένοι στη λαμπερή βραδιά θα είναι ακόμη οι εκπρόσωποι της Κύπρου (Χριστίνα Μεταξά), της Λευκορωσίας (Petr Elfimov), της Μάλτας (Chiara), του Μαυροβουνίου(Andrea Demirovic), της Τουρκίας (Hadise), και της Αγγλίας (Jade), οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους.

Καλεσμένη να τραγουδήσει θα είναι και η Καλομοίρα, που εκπροσώπησε πέρυσι τη χώρα μας και κατέκτησε την τρίτη θέση.

Τη βραδιά του ελληνικού τελικού θα παρουσιάσουν η Ματθίλδη και η Μπέτυ Μαγγίρα, ενώ τα σκηνικά είναι του Ηλία Λεδάκη. Ο Φωκάς Ευαγγελινός έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία της βραδιάς. Την επιμέλεια των εμφανίσεων της Μπέτυς και της Ματθίλδης Μαγγίρα έχει ο Γιώργος Σεγρεδάκης. Η ιδέα και τα κείμενα της βραδιάς είναι του Γιώργου Καπουτζίδη.

Την επταμελή κριτική επιτροπή αποτελούν οι:

Μίμης Πλέσσας : Συνθέτης - Πρόεδρος Επιτροπής
Δημήτρης Γόντικας : Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης ΕΡΤ
Αντώνης Ανδρικάκης: Στιχουργός - Γενικός Διευθυντής Ραδιοφωνίας ΕΡΤ
Ευαγγελία Πισκερά: Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων ΕΡΤ
Όλγα Παυλάτου: Στέλεχος Δισκογραφίας
Γιώργος Κυβέλος: Παραγωγός Δίσκων
Στέλλα Φλωρά: Εκπρόσωπος Esctoday

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Αξίζει να το δείτε

Ένα καταπληκτικό βίντεο από τα παλιά. Ο Τάκης Ζαχαράτος αλά Μελίνα Μερκούρη δίνει συνέντευξη στην Μαλβίνα Κάραλη.

Απολαύστε το:

Εμιρλής & Τεντζεράκης στο ΠΟΛΙΣ Studio

Ο Μιχάλης Εμιρλής & ο Γιώργος Τεντζεράκης πηγαίνουν... στο ΠΟΛΙΣ Studio! Μαζί τους Guest DJ ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης.

Μετά τις εξαιρετικά πετυχημένες εμφανίσεις τους τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, το πιο νεανικό πρόγραμμα της Αθήνας μετακομίζει σε μεγαλύτερο χώρο!

Ο Μιχάλης Εμιρλής που με την Πίπα της Ειρήνης έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του πριν από 2 χρόνια θα βρεθεί επί σκηνής για να παρουσιάσει τα καινούργια του τραγούδια από το πρόσφατο άλμπουμ του Μη Διστάζεις μεταξύ των οποίων την επιτυχία Μη Μου Μιλάτε Για Κεινη.

Μαζί του ο Γιώργος Τεντζεράκης, νέος τραγουδοποιός που με το ντεμπούτο άλμπουμ του Ήλιε Μου έκανε αισθητή την παρουσία του με τραγούδια όπως το Μέσα Στην Αύρα Σου και Όσοι Αγαπάνε.

Για πρώτη φορά ο πολύ γνωστός κι αγαπητός DJ Κωνσταντίνος Αγγελίδης με τις καλύτερες επιλογές τόσο από το ελληνικό όσο και το ξένο ρεπερτόριο θα δώσει το κάτι παραπάνω που δεν θ’ αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

Από τις 20 Φεβρουαρίου o Μιχάλης Εμιρλής και ο Γιώργος Τεντζεράκης σας περιμένουν κάθε Παρασκευή και Σάββατο σε ένα μοναδικό 4 ωρο ποπ ροκ πάρτυ γεμάτο μουσική και πολλές εκπλήξεις και ανατροπές!

ΠΟΛΙΣ STUDIO: Πέτρου Ράλλη 18
Εισοδος με ποτό: 15€
Τηλεφωνο κρατήσεων: 6909 313000, 6909 316000

"Τι είδαμε"

Ένα ωραίο βιντεάκι για την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, από το http://sinevi.blogspot.com/

Δείτε το:

Eurovision 2009 - Το τραγούδι της Πολωνίας

Μπαλάντα επέλεξε και φέτος η Πολωνία για τη Eurovision. Το τραγούδι έχει τον τίτλο "I don’t wanna leave" και το ερμνηνεύει η Lidia Kopania. Η Πολωνία βρισκέται στον β' ημιτελικό όπως και η Ελλάδα.

Ακούστε το:

Eurovision 2009 - Το τραγούδι της Λιθουανίας

Επέλεξε και η Λιθουανία το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει τον Μάιο στη Μόσχα. Από δέκα συμμετοχές κοινό και επιτροπή συμφώνησαν να στείλουν τον Sasha Son με το τραγούδι "Pasiklydes zmogus". Μια καλή μπαλάντα, με ωραίο ρυθμό που αρέσει ήδη στους fans της Eurovision.

Ακούστε το:

Οι ξένες αποστολές στον ελληνικό τελικό

Με τη μουσική του Andrew Lloyd Webber, το...καρδιοχτύπι της Hadise και τη συμμετοχή, συνολικά έξι χωρών, θα εμπλουτιστεί η βραδιά του ελληνικού τελικού της Eurovision, τη Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, στο "ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ"!

Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρκία, Μάλτα, Κύπρος, Μαυροβούνιο και Λευκορωσία θα είναι τελικά οι χώρες που θα στείλουν τους εκπροσώπους τους στη μεγάλη βραδιά του Σάκη Ρουβά και της ελληνικής συμμετοχής στην 54η Eurovision.

Η -Τζαμαϊκανής καταγωγής- Jade Ewen με το "My time" σε μουσική του μεγάλου Andrew Lloyd Webber, εκπροσωπεί το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Hadise με το "Dum tek tek" θα τραγουδήσει για λογαριασμό της Τουρκίας, ενώ η Κιάρα ("What if we") θα εκπροσωπήσει για τρίτη φορά τη Μάλτα, έχοντας δύο πολύ επιτυχημένες παρουσίες στον θεσμό (3η και 2η θέση). Η Χριστίνα Μεταξά από την Κύπρο θα τραγουδήσει το "Firefly", o Petr Elfimov το "Eyes that never lie" για την Λευκορωσία και η Andrea Demirovic το "Just get out of my life για τo Μαυροβούνιο.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Το νέο βίντεο κλίπ των C:Real

"Αν είσαι εσύ"

Eurovision 2009 - Το τραγούδι της Ισλανδίας

Επέλεξε χθές και η Ισλανδία το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει στη Eurovision. Σ' έναν τελικό με οχτώ διαγωνιζόμενα τραγούδια οι Ισλανδοί επέλεξαν την Jóhanna Guðrún Jónsdóttir με το "Is it true?".

Ακούστε το:

Eurovision 2009 - Το τραγούδι της Αρμενίας

Μετά το επιτυχημένο "Qele Qele" έρχεται από την Αρμενία το "Jan Jan". Το τραγούδι επιλέχθηκε χθές στον εθνικό τελικό της Αρμενίας με ερμηνεύτριες τις αδερφές Inga & Anush Arshakyan. Το τραγούδι δεν έχει τις προδιαγραφές της περσινής συμμετοχής τους, αλλά έχει έντονα παραδοσιακά στοιχεία, που ίσως "τραβήξει" το κοινό.

Ακούστε το:

Eurovision 2009 - Το τραγούδι της Μολδαβίας

Πραγματοποιήθηκε χθες και ο τελικός της Μολδαβίας. Άναμεσα σε είκοσι τραγούδια κοινό και επιτροπή συμφώνησαν να πάει στον 54ο διαγωνισμό της Eurovision, η Nelly Ciobanu με το "Hora din Moldova". Το τραγούδι μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ξεχωριστό και ακραίο. Πολλά τέτοια τραγούδια "πιάνουν" μερικές φορές στην Eurovision, θα δούμε να αυτό θα τα καταφέρει.

Ακούστε το:

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Νικόλας και Χριστίνα Μεταξά - «Σκοπός μας είναι η πρωτιά»


O Νικόλας Μεταξάς και η αδελφή του Χριστίνα έχουν μια αξεπέραστη χημεία, που την αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή που τους συναντάς, κάτι που, όπως φάνηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, κατάλαβαν και οι Κύπριοι, καθώς επέλεξαν το τραγούδι τους Firefly να εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό της Eurovision και τα δυο αδέλφια να ταξιδέψουν στη Μόσχα το Μάιο.

Τι να περιμένουμε από δω και πέρα;

Νικόλας: Θα περιμένουμε μια Χριστίνα που θα δουλεύει καθημερινά, αρχίζοντας από σήμερα. Για δύο μήνες αυτή θα είναι η προτεραιότητά της, να δουλέψει τη φωνή της. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στο στήσιμο, αν και νομίζω πως θα είναι καλύτερα να το κρατήσουμε για έκπληξη.

Αναμένατε το αποτέλεσμα;

Νικόλας: Όχι, με τίποτα. Όχι γιατί δεν πιστεύω στις δυνατότητες της Χριστίνας, αλλά γιατί όλα έγιναν τόσο γρήγορα και επίσης γιατί υπήρχαν και άλλα αξιόλογα κομμάτια. Δεν περίμενα ότι ένα κορίτσι δεκαέξι χρόνων, η Χριστίνα, θα τα ανέτρεπε όλα.

Χριστίνα μου, είσαι έτοιμη για το ταξίδι στη Μόσχα;

Χριστίνα: Βάλαμε ένα πρόγραμμα και για τη φωνή και για την ψυχολογία μου. Θέλει χρόνο για να συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει. Είναι τε­ράστια εμπειρία. Πιστεύω όμως ότι και με τη βοήθεια του Νικόλα σύντομα θα νιώθω έτοιμη και όλα θα πάνε καλά.

Πιστεύετε ότι θα προκριθείτε;

Χριστίνα: Από τη στιγμή που πήραμε το εισιτήριο για τη Eurovision, όλα είναι πιθανά. Το απόλυτο για εμάς θα ήταν η πρώτη θέση. Κανείς δεν πάει σε έναν τέτοιο διαγωνισμό για τη δεύτερη.

Επομένως, πάμε στη Eurovision με στόχο την πρωτιά;

Χριστίνα: Αυτός είναι ο σκοπός μας.

Σε ποια πράγματα μοιάζετε;

Χριστίνα: Στη μουσική αλλά και στο πάθος που βάζουμε σε ό,τι κάνουμε, γιατί ασχολούμαστε με κάτι επειδή το αγαπάμε πραγματικά. Αν δεν μας αρέσει, θα φανεί, δεν μπορούμε να το κρύψουμε.

Πες μου κάτι αυθόρμητο που έχεις κάνει εσύ για μια κοπέλα.

Νικόλας: Πρέπει να το απαντήσω αυτό; (Γελάει.) Εντάξει, ο καθένας έχει το χαρακτήρα του. Δεν θέλω όμως να καλουπώσω τον εαυτό μου. Αυτό που κάνω εξαρτάται πάντοτε από τις περιστάσεις. Γενικά αποφεύγω να συζητώ για τα προσωπικά μου, δεν νιώθω καλά.

Ναι, αλλά σίγουρα κάτι θα έκανες που θα είχε σχέση με τη μουσική...

Νικόλας: Εννοείται! Ας πούμε ότι ένα από τα αυ­θόρμητα που έχω κάνει ήταν να πάμε με την κοπέ­λα μου στη θάλασσα με μια κιθάρα και σαμπάνια. Και βέβαια τραγούδι.

Χριστίνα, ο Νικόλας είναι αυστηρός, προστα­τευτικός αδελφός;

Χριστίνα: Πάρα πολύ προστατευτικός. Αισθά­νομαι ότι είναι σαν τρίτος γονιός. Όχι μόνο για μένα αλλά και για τα μικρότερα αδέλφια μας. Πάντα είναι εκεί για να μας συμβουλεύσει και να μας θυμώσει όταν χρειαστεί. Και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί δεν άλλαξε καθόλου μετά το X-Factor.

Νικόλα, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΟΚ! ο Λούκας Γιώρκας είπε ότι πίστευε πως εσύ θα ήσουν ο νικητής. Έκανες κάτι λάθος και δεν συνέβη;

Νικόλας: Δεν θα πω ότι κάτι πήγε λάθος. Θα πω απλώς ότι ο κόσμος έχει τα δικά του κριτήρια. Το κάθε είδος μουσικής έχει το δικό του ακροατήριο. Κάποια είναι πιο μεγάλα, κάποια πιο μικρά. Εγώ με τον Λούκα είμαστε σε διαφορετικά είδη, και το κοινό του λαϊκού ρεπερτορίου είναι μεγαλύτερο.

Τελικά ήταν μεγάλη ευκαιρία το X-Factor;

Νικόλας: Το θεωρώ και ευκαιρία αλλά και πολύ μεγάλη παγίδα. Στο X-Factor σού δίνεται μια ευκαιρία
να προβάλεις τον εαυτό σου. Αν το κάνεις λανθασμένα, τότε μπορεί να σου στοιχίσει ανεπανόρθωτα.
Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και να πατάς γερά στη γη.
Από το ΟΚ! που κυκλοφορεί...

Eurovision 2009 - Το τραγούδι της Δανίας

Η Δανία πραγματοποίησε τον τελικό της. Άναμεσα σε δέκα τραγούδια κοινό και επιτροπή συμφώνησαν να στείλουν τον Niels Brinck με το "Believe again". Το τραγούδι το υπογράφει ο γνωστός ιρλανδός τραγουδιστής Ronan Keating μαζί με τους Lars Halvor Jensen, Martin Larssonand.

Ακούστε το:

Eurovision 2009 - Το τραγούδι της Γερμανίας

Ο τραγουδιστής είχε επιλεγεί πριν μέρες, αυτό που έμενε για τους Γερμανούς ήταν να επιλέξουν και το τραγούδι που θα διαγωνιστεί το Μάιο στη Μόσχα. Ο τραγουδιστής είναι ο Οscar Loya και θα ερμηνεύσει το "4 Worte à 4 Buchstaben: Miss Kiss Kiss Bang". Παραγωγός του τραγουδιού είναι γνωστός συνθέτης της Γερμανίας, Alex Christensen. Από τη σύμπραξη των δύο βγαίνει και το όνομα του σχήματος με το οποίο θα διαγωνιστεί η Γερμανία στη σκηνή της Μόσχας: Oscar Swings Alex Sings

Ακούστε το:

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΤΑΙΝΙΑ : ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ

DEFIANCE Πολεμική 2008 (Έγχρ.) Διάρκεια: 137'

Αμερικανοβρετανική ταινία σε σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ, με τους: Ντάνιελ Κρεγκ, Λιβ Σράιμπερ, Τζέιμι Μπελ, Αλέξα Ντάβαλος

Υποθεση:
Βρισκόμαστε στο 1941 και οι Εβραίοι της Ανατολικής Ευρώπης σφαγιάζονται κατά χιλιάδες. Καταφέρνοντας να ξεφύγουν το θάνατο, τρία αδέλφια βρίσκουν καταφύγιο σε ένα πυκνό δάσος, στο οποίο έπαιζαν όταν ήταν παιδιά. Από εκεί, ξεκινούν τον απελπισμένο τους αγώνα εναντίον των Ναζί. Ο Ντάνιελ Κρεγκ, ο Λιβ Σράιμπερ και ο Τζέιμι Μπελ ενσαρκώνουν τρία αδέρφια που μετατρέπουν έναν αγώνα επιβίωσης σε κάτι πολύ πιο σημαντικό: σε ένα τρόπο να εκδικηθούν για τους θανάτους των αγαπημένων τους ανθρώπων, σώζοντας χιλιάδες άλλους.
Στην αρχή, είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν για να παραμείνουν ζωντανοί. Αλλά σταδιακά, καθώς οι φήμες για τις τολμηρές πράξεις τους εξαπλώνονται, αρχίζουν να προσελκύουν και άλλους γύρω τους - άντρες και γυναίκες, νέους και ηλικιωμένους - διατεθειμένους να ρισκάρουν τα πάντα για λίγες στιγμές ελευθερίας. Ο Τούβια (Κρεγκ) είναι ένας απρόσιτος αρχηγός, του οποίου τις αποφάσεις αμισβητει ο αδερφός του Ζους (Σράιμπερ) που ανησυχεί ότι ο ιδεαλισμός του Τούβια θα τους παρασύρει όλους στην καταστροφή. Ο Άσαελ (Μπελ) είναι ο νεότερος - και βρίσκεται ανάμεσα στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους άλλους δύο αδερφούς. Καθώς πέφτει ο σκληρός χειμώνας, δουλεύουν μαζί για να οργανώσουν μία κοινότητα και να κρατήσουν την πίστη τους ζωντανή, όταν η ανθρωπιά γύρω τους δείχνει να έχει χαθεί.

Το trailer της ταινίας:

Η Hadise στον ελληνικό τελικό;

Υπάρχει μια φήμη ότι η φετινή εκπρόσωπος της Τουρκίας για την Eurovision, Hadise θα εμφανιστεί στον ελληνικό τελικό στις 18 Φεβρουαρίου. H Ερτ είχε ανακοινώσει πριν λίγες μέρες ποιοί εκπρόσωποι άλλων χωρών θα εμφανιστούν. Αυτοί ήταν της Κύπρου (Χριστίνα Μεταξά), του Μαυροβουνίου (Αντρέα Ντεμίροβιτς) και της Λευκορωσίας (Πετρ Ελφίμοφ). Άν έχουμε νεότερα θα σας ενημερώσουμε.
Μέχρι τότε δείτε λίγο Hadise με το "Dum Tek Tek" σε μια πρόσφατη εμφανισή της στη Μάλτα.