Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΤΑΙΝΙΑ: Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ: ΜΕΡΟΣ 2ο

HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS: PART 2
Φαντασίας 2011 Έγχρ. Διάρκεια: 125'
Αγγλοαμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γιέιτς με τους: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκριντ, Ρέιφ Φάινς, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ


Υπόθεση:
Στο επικό φινάλε η μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις του Καλού και του Κακού κλιμακώνεται σε πλήρη πολεμική σύρραξη. Η κατάσταση ποτέ δεν ήταν κρισιμότερη και κανείς δεν είναι ασφαλής. Αλλά είναι ο Χάρι εκείνος που καλείται να κάνει την απόλυτη θησεία, καθώς πλησιάζει όλο και περισσότερο η τελική του αναμέτρηση με τον Λόρδο Βόλντεμορτ. Όλα τελειώνουν εδώ!

Trailer:

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Οι υποψηφιότητες των Emmy Awards 2011

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι υποψηφιότητες των φετινών τηλεοπτικών βραβείων Emmy Awards. Η απονομή με παρουσιάστρια στην Jane Lynch θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

Οι υποψηφιότητες στις βασικές κατηγορίες:

Καλύτερη Δραματική Σειρά
Boardwalk Empire
Dexter
Friday Night Lights
Game of Thrones
The Good Wife
Mad Men

Καλύτερη Κωμική Σειρά
Big Bang Theory
Glee
Modern Family
The Office
Parks and Recreation
30 Rock

Καλύτερος Ηθοποιός σε Δραματική Σειρά
Στιβ Μπουσκέμι, Boardwalk Empire
Κάιλ Σάνλτερ, Friday Night Lights
Μάικλ Σι Χολ, Dexter
Τζον Χαμ, Mad Men
Χιου Λόρι, House
Τίμοθι Όλιφαντ, Justified

Καλύτερη Ηθοποιός σε Κωμική Σειρά
Έντι Φάλκο, Nurse Jackie
Τίνα Φέι, 30 Rock
Λόρα Λίνεϊ, The Big C
Μελίσα Μακάρθι, Mike & Molly
Μάρθα Πλίμπτον, Raising Hope
Έιμι Φέλερ, Parks and Recreation

Καλύτερος Ηθοποιός σε Κωμικό Σειρά
Άλεκ Μπόλντγουϊν, 30 Rock
Λούις Σι Κέι, Louie
Στιβ Κάρελ, The Office
Τζόνι Γκαλέκι, The Big Bang Theory
Ματ Λεμπλανκ, Episodes
Τζιμ Πάρσονς, The Big Bang Theory

Καλύτερη Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία
Cinema Verite
Downton Abbey
The Kennedys
Mildred Pierce
The Pillars of the Earth
Too Big To Fail

Καλύτερος Guest Ηθοποιός σε Κωμική σειρά
Ίντρις Έλμπα, The Big C
Νέιθαν Λέιν, Modern Family
Ζακ Γαλιφιανάκης, Saturday Night Live
Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Saturday Night Live
Ματ Ντέιμον, 30 Rock
Γουίλ Αρνέτ, 30 Rock

Καλύτερη Guest Ηθοποιός σε Κωμική σειρά
Κριστίν Τσένοουεθ, Glee
Ντο Μαρί Τζόουνς, Glee
Γκουίνεθ Πάλτροου, Glee
Κλόρις Λίτσμαν, Raising Hope
Τίνα Φέι, Saturday Night Live
Ελίζαμπεθ Μπανκς, 30 Rock

Καλύτερη Ηθοποιός σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία
Κέιτ Γουίνσλετ, Mildred Pierce
Ελίζαμπεθ Μακγκόβερν, Downton Abbey
Νταϊάν Λέιν, Cinema Verite
Ταράτζι Χένσον, Taken From Me: The Tiffany Rubin Story
Τζιν Μαρς, Upstairs Downstairs

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Οι αταίριαστοι του καλοκαιριού

Της Πόπης Διαμαντάκου - "ΤΑ ΝΕΑ"

Από μια έμπειρη επιχείρηση, όπως ο ΑΝΤ1, περιμένει κανείς ακόμη και κατά τη θερινή περίοδο και παρά τις οικονομικές δυσκολίες να τηρήσει – αν μη τι άλλο – τους βασικούς τηλεοπτικούς κανόνες

Βλέποντας το δίδυμο Νάντια Μπουλέ - Θανάση Πάτρα συνειδητοποιήσαμε ότι φέτος μοιάζει μεγάλη πολυτέλεια η Θρασκιά που ήταν πέρυσι στο ίδιο πόστο.
Είπαμε φτηνά, είπαμε εκ των ενόντων, αλλά όχι και ύστερα από σχεδόν 25 χρόνια λειτουργίας να μην τηρούνται ούτε οι βασικοί τηλεοπτικοί κανόνες και να επιστρέφουν μεγάλα κανάλια στους πειραματισμούς των πρώτων χρόνων λειτουργίας τους - αν και τότε τα είχαν πάει καλύτερα. Αδύνατον να κατανοήσουμε για ποιον λόγο αναθέτει κανείς τέσσερις ολόκληρες ώρες τηλεοπτικού προγράμματος σε δύο αταίριαστα πρόσωπα που δεν έχουν τι να πουν, ούτε μεταξύ τους ούτε στο κοινό.
Ο συμπαθέστατος Θανάσης Πάτρας μπορεί να έχει τηλεοπτική εμπειρία, όμως έχει και έναν ιδιόμορφο τρόπο ομιλίας που - πιθανόν να ήταν προσόν αν γινόταν «ρολίστας», έβρισκε δηλαδή έναν τηλεοπτικό χαρακτήρα να υποδυθεί - είναι όμως μειονέκτημα για την παρουσίαση μιας εκπομπής, και δη σε πάνελ, όπως είναι όλο το πρώτο μέρος του «Elatte». Γιατί η συγκεκριμένη σκηνοθεσία με παρουσιαστές και συνεργάτες να κάθονται σε πάνελ σημαίνει έμφαση στον λόγο. Και αυτό με τη σειρά του σημαίνει αναγνώριση. Κάτι που ούτε η Νάντια Μπουλέ μπορεί να υποστηρίξει, γιατί δεν έχει απολύτως τίποτε να πει. Το καλύτερό της είναι όταν κοιτάει την κάμερα με ύφος που δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα και κουνάει το κεφαλάκι της, με το κατάξανθο και μοιραίο μαλλί τής πρωινατζούς, με το βαθύ ντεκολτέ σε πρώτο πλάνο και πανέτοιμη να πιάσει την τελευταία ατάκα για να πει... τίποτε. Κοινοτοπίες. Κάπως έτσι έκανε καριέρα και η Μενεγάκη βέβαια. Λέγοντας... τίποτε. Αλλά ουδέποτε διανοήθηκε κανείς να την εγκαταστήσει σε πάνελ. Την έβαλαν εξαρχής με τα ντεκολτέ της στους καναπέδες. Ας βάλουν και τους Μπουλέ και Πάτρα στους καναπέδες. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι στο τελευταίο κομμάτι της εκπομπής που αλλάζουν σκηνικό γίνονται κάπως πιο υποφερτοί. Μερικοί τηλεοπτικοί κανόνες είναι απαράβατοι. Για να μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε.
Πάντως λείπει από τη ζώνη εκείνο το παλιό δίδυμο των Καραμεροχαριτάτων. Ηταν μακράν η καλύτερη επιλογή του ΑΝΤ1. Τους μετέθεσαν στο πρωινάδικο για να αξιοποιήσουν εκείνη την καλή συνταγή του θερινού 4ώρου. Και μάλλον τους άφησαν στην τύχη τους ή διεκδίκησαν και εκείνοι με λάθος τρόπο τη δική τους. Σημασία έχει ότι χάλασε ένα σταθερό και καλοδουλεμένο κομμάτι του ΑΝΤενικού προγράμματος, χάλασε και το δίδυμο των Καραμεροχαριτάτων. Που το 'χαν. Η Μπουλέ δεν το 'χει. Προσπαθεί βέβαια - καθ' υπερβολήν μάλιστα - να δείξει ότι έχει άνεση στον φακό. Δεν έχει.
Απορούμε γιατί επιμένουν να της φτιάξουν τηλεοπτική καριέρα. Είναι σίγουρα νόστιμη. Μπορεί ενδεχομένως να χορέψει. Ισως να μπορεί και να τραγουδήσει. Καλή και για γλάστρα, να συμπληρώνει έναν παρουσιαστή με προσωπικότητα. Η ίδια πάντως δεν διαθέτει αρκετή για να γεμίσει την οθόνη.
Οσο για τον Θανάση Πάτρα, μάλλον καίγεται στην προσπάθεια να σετάρει με την Μπουλέ. Δεν «δένουν», δεν συντονίζονται, δεν συμπληρώνονται, συνυπάρχουν κατόπιν εμφανούς προσπάθειας. Γίνεται δε γι' αυτούς δυσκολότερο να κερδίσουν τηλεοπτικά, όταν ασυναίσθητα συγκρίνονται με καλοκουρδισμένα και απολαυστικά δίδυμα, όπως ο Φώτης και η Μαρία και ο Μουτσινάς με την Ηλιάκη.
Προσπαθούν να είναι ευγενείς, προσπαθούν να μην μιλάει ο ένας πάνω στον άλλον - αν και η Μπουλέ ξεχνιέται -, προσπαθούν να είναι χαρούμενοι και χαμογελαστοί, προσπαθούν για όλα. Δεν καταφέρνουν παρά να μεγαλώσουν το άγχος του θεατή. Ατέλειωτο το 4ωρο.
Σαν τη μύγα μες στο γάλα ο Σιωμόπουλος όχι μόνο γιατί καλύπτει ένα καίριο για την εποχή ρεπορτάζ, το οικονομικό, κι έχει και γνώσεις, αλλά γιατί διαθέτει λόγο και άριστη άρθρωση. Προσπαθεί στην εσωτερική ενημέρωση και ο Γιώργος Παγάνης και τα δύο κορίτσια του πάνελ, όλοι κάνουν ό,τι μπορούν να «γεμίσουν» το χάσμα αυτής της αταίριαστης θερινής συνάντησης. Σαν να ξέχασε ο ΑΝΤ1 να κάνει τηλεόραση.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΠΥΞ ΛΑΞ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011


Επτά χρόνια μετά τη διάλυσή τους, οι Πυξ Λαξ αποφάσισαν να έρθουν πάλι κοντά στους χιλιάδες οπαδούς τους και να δώσουν περιορισμένο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Με αυτόν τον τρόπο, το συγκρότημα θέλησε να ξαναβρεθεί και πάλι μαζί αλλά και να συναντηθεί ξανά με το κοινό του, το οποίο τους ακολουθούσε πιστά όλα τα χρόνια της απουσίας του.

Πρόκειται μάλιστα για μία μουσική συνάντηση φόρο-τιμής στη μνήμη του πολυαγαπημένου τους φίλου, συνεργάτη και πιστού συνοδοιπόρου, Μάνου Ξυδούς!

Μετά τη συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, θα ακολουθήσουν συναυλίες σε ελληνικές πόλεις αλλά και στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα οι ΠΥΞ ΛΑΞ θα βρεθούν:

Λάρισα, Πέμπτη 21 Ιουλίου, AEL FC Arena

Καβάλα, Σάββατο 23 Ιουλίου, Δημοτικό Στάδιο Ανθή Καραγιάννη

Αλεξανδρούπολη, Κυριακή 24 Ιουλίου, Δημοτικό Στάδιο

Κύπρος, Σάββατο 30 Ιουλίου 2011, Στάδιο Αγίας Νάπας

Καρπενήσι, Σάββατο 6 Αυγούστου 2011, Αθλητικό Κέντρο

Καλαμάτα, Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011, Δημοτικό Στάδιο

Ολυμπία, Παρασκευή 12 Αυγούστου, Θέατρο Αρχαίας Ολυμπίας

Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011, Καυτανζόγλειο Στάδιο

Πάτρα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011, Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Ηράκλειο Κρήτης, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, Παγκρήτιο Στάδιο

Η ιδέα της επιστροφής ξεκίνησε από τον Μάνο Ξυδούς που την εμπιστεύτηκε στον Νίκο Λώρη, βασικό συνεργάτη των Πυξ Λαξ επί 8 ολόκληρα χρόνια (1995 – 2003). Πριν περίπου ένα χρόνο, άρχισαν να το σκέφτονται σοβαρά και εκεί γύρω στο Πάσχα του 2010 την μοιράστηκαν και με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα.

Δυστυχώς, όμως, ο Μάνος δεν θα είναι κοντά μας για να δει το δημιούργημά του ξανά στη σ κηνή, να βάζει φωτιές με τις θρυλικές μουσικές του! Γι’ αυτό, οι συναυλίες αυτές θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη του.

Εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η μπάντα θα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέθηκαν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα: τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο στην ηλεκτρική κιθάρα, το Γιώργο Θεοδωρόπουλο στα πλήκτρα, το Βασίλη Σπυρόπουλο στην ηλεκτρική κιθάρα, το Γιώργο Γιαννόπουλο στα τύμπανα, το Νίκο Γιαννάτο στο μπάσο, αλλά και το νέο μέλος, Νίκη Γρανά στο ακορντεόν.

Ραντεβού λοιπόν με τους Πυξ Λαξ το καλοκαίρι για να ξανανιώσουμε ζωντανοί, να θυμηθούμε, να μοιραστούμε και να ανακαλύψουμε ξανά όλα όσα μας ενώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς!

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ο Φερεντίνος θα παίρνει τη σκυτάλη από τον Παπαδάκη του χρόνου στον ΑΝΤ1

Ο Χρήστος Φερεντίνος φέρεται ως επικρατέστερος για να παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον Γιώργο Παπαδάκη στο νέο ενιαίο πρωινό του ΑΝΤ1 από του χρόνου. Αν και ο παρουσιαστής εξακολουθεί να «κλωτσάει» στη συγκεκριμένη εξέλιξη, οι πιθανότητες να αρνηθεί ή να μην συμβεί, μειώνονται δραστικά όσο περνούν οι ημέρες. Πλέον οι εναλλακτικές για τον Χρήστο Φερεντίνο έχουν εξαντληθεί και μία άρνηση σε αυτή τη φάση θα μπορούσε να του κοστίσει το τηλεοπτικό του μέλλον. Το τελευταίο έχει γίνει σαφές στον παρουσιαστή και ουσιαστικά έχει δεχθεί την πρόταση του ΑΝΤ1 να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πρωινό, το οποίο σύμφωνα με τους γνωρίζοντες είναι πολλά υποσχόμενο και θα ανατρέψει τις ισορροπίες.
enimerosi24

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΤΑΙΝΙΑ: Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΠΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ ΤΟΥ

MR. POPPER'S PENGUINS
Κωμωδία 2011 Έγχρ. Διάρκεια: 94'
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Μαρκ Γουότερς με τους: Τζιμ Κάρεϊ, Κάρλα Γκουτζίνο, Άντζελα Λάνσμπερι


Υπόθεση:
Ο Τομ Πόπερ (Τζιμ Κάρεϊ ) είναι ένα επιτυχημένο στέλεχος, η επαγγελματική ζωή του οποίου βυθίζεται στο χάος όταν κληρονομεί έξι πιγκουίνους. Σύντομα το διαμέρισμά του μετατρέπεται σε χιονισμένο τοπίο, όμως τελικά ο Τόμι, μέσα από αυτή την περίεργη "συγκατοίκηση", θα κατανοήσει τη σημασία της οικογένειας, ανθρώπινης και μη.

Trailer:

ΤΑΙΝΙΑ: Ο ΜΑΥΡΟΣ ΓΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

LA CHA NCE DE MA VIE
Κωμωδία 2010 Έγχρ. Διάρκεια: 87'

Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Νικολά Κις με τους: Βιρζινί Εφιρά, Φρανσουά - Ξαβιέ Ντεμεζόν

Υπόθεση:
Ο Ζυλιέν Μοννιέρ έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Παρόλο που είναι ένας πολύ πετυχημένος σύμβουλος γάμων, δεν μπορεί να κρατήσει καμία γυναίκα στη ζωή του για περισσότερο από δύο εβδομάδες. Από τότε που ήταν μικρό παιδί, ο Ζυλιέν φέρνει απίστευτη κακοτυχία σε κάθε γυναίκα που ερωτεύεται. Τις στέλνει στο νοσοκομείο, καταστρέφει τις επαγγελματικές τους καριέρες ή μετατρέπει τους φιλού της σε εχθρούς. Είναι ξεκάθαρα ο μαύρος γάτος των γυναικών. Η Τζοάννα Σορίνι θα το ανακαλύψει αυτό τη μέρα που θα τον γνωρίσει. Μια καριέρα στο αποκορύφωμα της, μια ερωτική ζωή στο απόγειο της, όλα όσα ήξερε μπορεί να πάρουν άλλη τροπή.

Trailer:

ΤΑΙΝΙΑ: Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΟΥ ΜΟΝΠΕNΣΙΕ

LA PRINCESSE DE MONTPENSIER
Δραματική 2010 Έγχρ. Διάρκεια: 139'

Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Μπερτράν Ταβερνιέ με τους: Μελανί Τιερί, Λαμπέρ Γουιλσόν, Γκασπάρ Ουλιέλ


Υπόθεση:
Η Μαρί ντε Μεζιέρ, κληρονόμος μιας από τις μεγαλύτερες περιουσίες του Βασιλείου, αγαπά τον νεαρό Δούκα ντε Γκιζ. Πιστεύει ότι και εκείνος την αγαπά. Για να αυξήσει το κύρος της οικογένειάς του, ο πατέρας της, Μαρκήσιος ντε Μεζιέρ αναγκάζει την Μαρί να παντρευτεί τον Πρίγκιπα του Μονπενσιέ, τον οποίο δεν έχει γνωρίσει ποτέ. Ο Πρίγκιπας καλείται από τον Κάρολο ΙΧ στη μάχη κατά των Προτεσταντών. Με τη χώρα να έχει μετατραπεί σε ένα αιματοβαμμένο πεδίο μάχης, ο Πρίγκιπας στέλνει τη σύζυγό του στο Σαμπινί, ένα από τα πιο απομονωμένα κάστρα του, συνοδεία του Κόμη ντε Σαμπάν, φίλου και πρώην διδασκάλου του. Ο Πρίγκιπας του ζητά να ολοκληρώσει την εκπαίδευση της συζύγου του προκειμένου να είναι σε θέση κάποια μέρα να παρουσιαστεί στην αυλή. Στη θλιβερή μοναξιά του Σαμπινί, η Μαρί προσπαθεί να ξεχάσει τον πόθο που νιώθει για τον Γκιζ. Η μοίρα και η απρόσμενη έκβαση του πολέμου θα φέρουν τον Γκιζ και τον Δούκα του Ανζού (τον μελλοντικό Ερρίκο Γ΄) να μείνουν στο Σαμπινί λίγο αφότου επιστρέφει εκεί και ο Μονπενσιέ. Στο μεταξύ, ο Ανζού θα ερωτευτεί την Πριγκίπισσα, στα θέλγητρα της οποίας έχει υποκύψει και ο Σαμπάν. Αποτέλεσμα αυτού είναι να δημιουργηθεί μια βίαιη και φλογερή αντιπαλότητα με επίκεντρο και έπαθλο την ίδια την Μαρί.

Trailer:

ΤΑΙΝΙΑ: Η ΑΝΤΙΖΗΛΟΣ

CRIME D' AMOUR
Θρίλερ 2010 Έγχρ. Διάρκεια: 104'
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Αλέν Κορνό με τους: Λουντιβίν Σανιέ, Κριστίν Σκοτ Τόμας


Υπόθεση:
Δύο γοητευτικές γυναίκες εργάζονται ως μεγαλοστελέχη στο γαλλικό παράρτημα μιας πολυεθνικής εταιρείας. Η Ιζαμπέλ και η Κριστίν μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ διαφορετικές. Η Κριστίν (Κριστίν σκοτ Τόμας) έχει το πάνω χέρι και δίνει την εικόνα μιας σκληρής και αδίστακτης μάνατζερ. Σύντομα η φιλόδοξη βοηθός της, Ιζαμπέλ (Λιντβίν Σανιέ), ταπεινωμένη από τη συμπεριφορά της Κριστίν, σχεδιάζει να την εκδικηθεί. Εφευρετική και μεθοδική, κάθε τι που κάνει και σκέφτεται η Ιζαμπέλ, αποτελεί μέρος των δολοπλόκων σχεδίων της.

Trailer:

ΤΑΙΝΙΑ: ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ

BRIDESMAIDS
Κωμωδία 2011 Έγχρ. Διάρκεια: 125'
Aμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ με τους: Ρόουζ Μπερν, Μάγια Ρούντολφ, Κρίστεν Γουίγκ


Υπόθεση:
Η Άνι (Κρίστεν Γουίγκ) δεν είναι και στην καλύτερη φάση της ζωής της καθώς έχει ξεμείνει τόσο από λεφτά όσο και από σχέση… Όταν όμως μαθαίνει πως η καλύτερη φίλη της αρραβωνιάστηκε κάνει τα αδύνατα δυνατά να είναι η καλύτερη παράνυμφος που θα μπορούσε να υπάρξει! Αυτό όμως αποδεικνύεται αρκετά δύσκολο δεδομένων των υπολοίπων, άγνωστων στην Άνι, γυναικών που απαρτίζουν την παρέα της μελλόνυμφης και οι οποίες με τη σειρά τους διεκδικούν τον τίτλο της καλύτερης παρανύμφου, κάνοντας τη ζωή της Άνι ακόμα δυσκολότερη.

Trailer:

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Το νέο video clip του Σάκη Ρουβά

Σάκης Ρουβάς - Υπάρχει Ελπίδα
Μουσική: Δημήτρης Κοντόπουλος
Στίχοι: Όλγα Βλαχοπούλου
Σκηνοθεσία: White Room

Ο Γιώργος Παπαδάκης ανανέωσε με τον ΑΝΤ1

Ο ΑΝΤ1 και ο Γιώργος Παπαδάκης ανανέωσαν τη συνεργασία τους έτσι ο πρωτοπόρος της πρωινής ενημέρωσης θα συνεχίσει να μας καλημερίζει καθημερινά από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 και τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Η 20ή σεζόν του ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ έκλεισε με μια ακόμα μεγάλη πρωτιά. Η μακροβιότερη πρωινή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, μετά από δύο δεκαετίες γεμάτες επιτυχίες και διακρίσεις, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τερματίζοντας για άλλη μια φορά πρώτη στην πρωινή ενημέρωση και μάλιστα αυξάνοντας τα ποσοστά της σε σύγκριση με πέρυσι!

Ο Γιώργος Παπαδάκης αποχαιρέτησε την εκπομπή φανερά συγκινημένος, δίνοντας όμως νέο πρωινό ραντεβού με τους τηλεθεατές από το φθινόπωρο σε μια ολοκαίνουργια εκπομπή που θα έχει την προσωπική του σφραγίδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τηλεθέασης για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, το ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ με μέσο όρο 16,4% στο κοινό 15-44 και 23,8% στο σύνολο των τηλεθεατών επικράτησε των υπόλοιπων ενημερωτικών εκπομπών της πρωινής ζώνης, ενώ ήταν η πρώτη επιλογή των ανδρών κάθε ηλικίας. Μάλιστα, η πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 αύξησε τα ποσοστά της στο κοινό 15-44 κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, από την έναρξη της σεζόν έως το Δεκέμβριο του 2010, ο μέσος όρος της στο συγκεκριμένο κοινό ήταν 13,8%, ενώ στο δεύτερο μέρος της σεζόν, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2011, ανέβηκε στο 17.9%, με αποτέλεσμα η εκπομπή να προηγείται κατά πολύ του ανταγωνισμού. Αυτή η ανοδική πορεία φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Ακόμη, το ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ αύξησε την απόδοσή του και σε σύγκριση με την περσινή σεζόν τόσο στο 15-44, όσο και στο σύνολο του κοινού.

Ο κάτοχος όλων των ρεκόρ της πρωινής ενημέρωσης αλλάζει σελίδα, όχι όμως και συνήθειες. Από το φθινόπωρο θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του ΑΝΤ1 και θα φωτίζει την επικαιρότητα με τον ίδιο δυναμισμό, την ίδια αμεσότητα και αξιοπιστία όπως την πρώτη μέρα.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Απόψε η τελετή λήξης των Special Olympics

Πέφτει σήμερα η αυλαία των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 με την τελετή λήξης που θα ξεκινήσει στις 20:30 στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η τελετή, στην οποία θα δώσουν το παρών σημαντικοί καλλιτέχνες, θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΤ1 καθώς και από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Παρουσιαστές της βραδιάς ο Θέμης Γεωργαντάς και η Nicole Scherzinger. Μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δώσουν το παρόν. Οι Ονιράμα, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Δήμος Αναστασιάδης, οι Emigre, οι Batala, τα Αερικά, ο μουσικοχορευτικός σύλλογος Ερωτόκριτος θα αναλάβουν στο πρώτο μέρος να ξεσηκώσουν τους αθλητές και τους θεατές. Το κυρίως ωστόσο θέαμα μέσα από την μουσική, τον χορό και τις παραστατικές τέχνες θα μας ταξιδέψει στις ρίζες και την παράδοση της ελληνικής ιστορίας. Και όλα αυτά με χιούμορ, με δημιουργική φαντασία και με μια διάθεση γλυκιάς ονειροπόλησης. Πρωταγωνιστής θα είναι το παιδί, ενώ μεγάλη έμφαση θα δίνεται και στο ρόλο της μάνας.

Σε αυτήν την παράσταση, που θα διατρέξει και το περισσότερο μέρος της βραδιάς της Τελετής Λήξης, θα συμβάλλουν μεγάλα ονόματα της καλλιτεχνικής σκηνής. Ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη οι ηθοποιοί Δημήτρης Λιγνάδης και Μαρία Ναυπλιώτου, η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η Γλυκερία, η Γιώτα Νέγκα, η Νατάσσα Μποφίλιου, η Δήμητρα Δουμένη, ο καραγκιοζοπαίχτης Άθως Δανέλης, η Ουκρανή performer Kseniya Simonova, μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων και φυσικά δεκάδες ερμηνευτές- εθελοντές και αθλητές των Special Olympics. Το δημιουργικό σκέλος της Τελετής Λήξης εγγυούνται οι ίδιοι αναγνωρισμένοι δημιουργοί που έφεραν σε θαυμαστό αποτέλεσμα και την Τελετή Έναρξης. Ο εμπνευστής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Τελετών Φωκάς Ευαγγελινός, ο συνθέτης Στέφανος Κορκολής, ο σκηνογράφος Ηλίας Λεδάκης, η ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου.

Όμως για το φινάλε της βραδιάς έχει προβλεφτεί ένα party που θα ξεσηκώσει τον κόσμο και θα ενώσει τους θεατές με τους αθλητές σε έναν παλμό. Διεθνή αστέρια και Έλληνες καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν μέσα στο Στάδιο: οι Playmen, Μύρωνας Στρατής, ο Joe Jonas, οι Wonder Girls, η Heather Small, η Nicole Scherzinger ενώ με την υπέροχη φωνή της την βραδιά θα κλείσει η Ελεονόρα Ζουγανέλη.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011