Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Απόψε η τελετή λήξης των Special Olympics

Πέφτει σήμερα η αυλαία των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 με την τελετή λήξης που θα ξεκινήσει στις 20:30 στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η τελετή, στην οποία θα δώσουν το παρών σημαντικοί καλλιτέχνες, θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΤ1 καθώς και από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Παρουσιαστές της βραδιάς ο Θέμης Γεωργαντάς και η Nicole Scherzinger. Μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δώσουν το παρόν. Οι Ονιράμα, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Δήμος Αναστασιάδης, οι Emigre, οι Batala, τα Αερικά, ο μουσικοχορευτικός σύλλογος Ερωτόκριτος θα αναλάβουν στο πρώτο μέρος να ξεσηκώσουν τους αθλητές και τους θεατές. Το κυρίως ωστόσο θέαμα μέσα από την μουσική, τον χορό και τις παραστατικές τέχνες θα μας ταξιδέψει στις ρίζες και την παράδοση της ελληνικής ιστορίας. Και όλα αυτά με χιούμορ, με δημιουργική φαντασία και με μια διάθεση γλυκιάς ονειροπόλησης. Πρωταγωνιστής θα είναι το παιδί, ενώ μεγάλη έμφαση θα δίνεται και στο ρόλο της μάνας.

Σε αυτήν την παράσταση, που θα διατρέξει και το περισσότερο μέρος της βραδιάς της Τελετής Λήξης, θα συμβάλλουν μεγάλα ονόματα της καλλιτεχνικής σκηνής. Ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη οι ηθοποιοί Δημήτρης Λιγνάδης και Μαρία Ναυπλιώτου, η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η Γλυκερία, η Γιώτα Νέγκα, η Νατάσσα Μποφίλιου, η Δήμητρα Δουμένη, ο καραγκιοζοπαίχτης Άθως Δανέλης, η Ουκρανή performer Kseniya Simonova, μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων και φυσικά δεκάδες ερμηνευτές- εθελοντές και αθλητές των Special Olympics. Το δημιουργικό σκέλος της Τελετής Λήξης εγγυούνται οι ίδιοι αναγνωρισμένοι δημιουργοί που έφεραν σε θαυμαστό αποτέλεσμα και την Τελετή Έναρξης. Ο εμπνευστής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Τελετών Φωκάς Ευαγγελινός, ο συνθέτης Στέφανος Κορκολής, ο σκηνογράφος Ηλίας Λεδάκης, η ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου.

Όμως για το φινάλε της βραδιάς έχει προβλεφτεί ένα party που θα ξεσηκώσει τον κόσμο και θα ενώσει τους θεατές με τους αθλητές σε έναν παλμό. Διεθνή αστέρια και Έλληνες καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν μέσα στο Στάδιο: οι Playmen, Μύρωνας Στρατής, ο Joe Jonas, οι Wonder Girls, η Heather Small, η Nicole Scherzinger ενώ με την υπέροχη φωνή της την βραδιά θα κλείσει η Ελεονόρα Ζουγανέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: