Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Prison Break: Ήξερες ότι .....


  • Η προβολή της σειράς απαγορεύτηκε σε 13 φυλακές της Αμερικής!

  • H φυλακή Joliet, στην οποία γυρίζεται η σειρά, χτίστηκε το 1858. Στις εγκαταστάσεις της υπάρχουν περισσότερες συμμορίες απ’ όσες κυκλοφορούν στους δρόμους του Σικάγο: λευκοί, μαύροι, Λατινοαμερικάνοι και γκάνγκστερς. Και μόνο αυτό το γεγονός έκανε τους ηθοποιούς του "Prison Break" να ανατριχιάζουν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων

  • Ο γνωστός ηθοποιός Στέισι Κιτς (<<Οι κόρες του Μιστράλ>>) που υποδύεται τον διευθυντή της φυλακής, πέρασε έξι μήνες σε φυλακή της Αγγλίας προκειμένου να μπεί στο <<πετσί>> του ρόλου του.
  • Για να κάνει κάποιος ένα τατουάζ σαν του Μάικλ θα χρειαζόταν 200 ώρες και θα πλήρωνε περίπου 20.000 δολάρια. Κάθε εβδομάδα ο πρωταγωνιστής Γουέντγουορθ Μίλερ υποβάλλεται σε μια διαδικασία που διαρκεί 4,5 ώρες, προκειμένου να αποκτήσει το τατουάζ που απαιτείται για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

  • Πολλές σκηνές της σειράς γυρίστηκαν στο κελί όπου κρατείτο ένας από τους πιο περιβόητους κατά συρροή δολοφόνους, ο Τζον Γουέιν Γκέισι, γνωστός και ως Δολοφόνος Κλόουν. Ο Γκέις κατέχει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, καθώς είναι ο δολοφόνος με την πιο μακροχρόνια καταδίκη στην ιστορία: 21 φορές ισόβια κάθειρξη και 12 θανατικές ποινές!!!

  • Το 1927, στη φυλακή Joliet συνέβησαν δύο περιστατικά που θυμίζουν το σενάριο του "Prison Break". Ο μοναδικός κρατούμενος που ήταν καταδικασμένος σε θάνατο κατόρθωσε να δραπετεύσει! Την ίδια χρονιά, ένας κακοποιός επιχείρησε να μπει στη φυλακή παριστάνοντας τον ιερέα, προκειμένου να βοηθήσει τον συνεργάτη του να αποδράσει. Η απόπειρα απέτυχε.

Πηγή: http://www.prisonbreak.gr/

Και ένα δικό μου ...

  • Ξέρατε οτι ο πρωταγωνιστής της σειράς Γουέντγουορθ Μίλερ έχει γεννηθεί τον Απρίλιο του 1972 , άρα είναι 35 ετών ( και δεν του φαίνεται , πάνω απο 25 δεν τον έκανα...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: