Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

TAINIA : ΠΡΟΣΧΕΧΩΣ... ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΙ (FOOL' S GOLD)


Συντελεστές
Σκηνοθεσία Αντι Τεναντ
Σενάριο Τζον Κλαφλιν, Ντανιελ Ζελμαν, Αντι Τεναντ
Παραγωγή Ντοναλντ Ντε Λαϊν, Μπερνι Γκολντμαν, Τζον Κλεϊν
Ηθοποιοί: Μαθιου Μακοναχι Κεϊτ Χαντσον Ντοναλντ Σαδερλαντ Ρεϊ Γουινστουν
Φωτογραφία Ντον Μπουργκες
Μοντάζ Τροϊ Τακακι, Τρεϊσι Γουαντμορε Σμιθ
Μουσική Τζορτζ Φεντον
Διάρκεια 113’


Υπόθεση
Ο Μπεν «Φιν» Φίνεγκαν (Μάθιου Μακόναχι) είναι ένας γοητευτικός κυνηγός θησαυρών. Τα τελευταία χρόνια του έχει γίνει έμμονη ιδέα να ανακαλύψει ένα θρυλικό ναυάγιο του 18ου αιώνα, το καράβι που μετέφερε τη βασιλική προίκα, και φημολογείται ότι αποτελείται από 40 κιβώτια ανεκτίμητων θησαυρών.. Στην προσπάθειά του να το βρει, ο Φιν «βουλιάζει» όλη του την περιουσία και ταυτόχρονα και το γάμο του με την Τες (Κέιτ Χάντσον).
Ίσα που η Τες έχει κατορθώσει να ξαναφτιάξει τη ζωή της, έχοντας βρει δουλειά σε ένα μεγάλο γιοτ, που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Νάιγκελ Χάνεϊκατ (Ντόναλντ Σάδερλαντ), ο Φιν ανακαλύπτει ένα σημαντικό στοιχείο για το που βρίσκεται ο θησαυρός. Αναστατώνοντας την Τες για άλλη μία φορά, ο Φιν καταφέρνει να βρεθεί στο γιοτ του Νάιγκερ και χρησιμοποιώντας την ακαταμάχητη γοητεία του, πείθει τον πλούσιο μεγιστάνα και την όμορφη κόρη του (Αλέξις Τζιένα), να το βοηθήσουν να φέρει στην επιφάνεια το θησαυρό. Ακόμα και η Τες δεν μπορεί να αντισταθεί στο να ανακαλύψει επιτελούς, αυτό που τόσο καιρό έψαχναν οι δυο τους…
Όμως, για κακή του τύχη δεν είναι μόνοι τους…Ο κάποτε μέντορας του Φιν, Μο Φιτς (Ρέι Γουίνστουν) και ένας αδίστακτος γκάνγκστερ, ο Μπιγκ Μπάν (Κέβιν Χαρτ) έχουν βάλει σκοπό να προλάβουν τον Φιν. Ας αρχίσει το κυνήγι λοιπόν!

Το trailer της ταινίας :

Δεν υπάρχουν σχόλια: