Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ωδή στη σεµνότητα

Της Πόπης Διαμαντάκου - "ΤΑ ΝΕΑ"
Χίλιοι διαφορετικοί τηλεοπτικοί τρόποι υπάρχουν για να προβληθεί σαν ιδανικό θέαµα και εντέλει τηλεοπτικό προϊόν «η προσωπικότητα», κρατώντας τον φακό παγιδευµένο στη φωτογένεια των πάµπολλων, διαρκώς µεταλλασσόµενων πτυχών της. Να, αίφνης, η Ελεονώρα είχε µια απρόσµενη έκρηξη σεµνότητας χθες το πρωί, αρνούµενη on camera, φυσικά, να ασχοληθεί η εκποµπή της µε τον βαθµολογικό της θρίαµβο στο «Dancing with the stars».

Οι πανελίστες επέµεναν, στην οθόνη προβάλλονταν τα καθιερωµένα πλάνα µε τη χορευτική της εµφάνιση, ενώ φιγουράριζε η πληροφορία για τα 10άρια που πήρε. Αλλά εκείνη µε συστολή απαιτούσε να σταµατήσει αµέσως η προβολή του βίντεο και να µη συζητηθεί τίποτε περαιτέρω.

Να της αναγνωρίσουµε ότι έχει γίνει µαέστρος στις µεθόδους της τηλεόρασης που υπηρετεί, προσφέροντας εαυτόν προς αξιοποίηση, σε όλες τις δυνατές εκδοχές. Υπερβάλλοντας ως προς την αυτοπροβολή από την ηµέρα που εµφανίστηκε στο «Dancing» αφιερώθηκαν ώρες ολόκληρες στη δική της παρουσία, στις πρόβες, στα παθήµατα και ατυχήµατα. Και πάνω που ζαλιζόταν το φιλοθεάµον από την τόση αυταρέσκεια, υποχωρεί, ελίσσεται και δίνει παράδειγµα σεµνότητας. Εξοχο. Σηµασία έχει να µένει ο φακός επικεντρωµένος στο πρόσωπο απέναντί του, αυτό έτοιµο για τα καλύτερα και τα χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: