Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Eurovision 2011 - ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Αιφνίδιος θάνατος υποψηφίου των προκριματικών.

Μία τραγική είδηση, που αφορά σε υποψήφιο εκπρόσωπο της Ισλανδίας για την Eurovision 2011 έγινε γνωστή πριν από λίγο, προκαλώντας σοκ και δέος στους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού. Ο 36χρονος Sigurjon Brink, ένας εκ των συμμετεχόντων στον τρίτο ημιτελικό του Songva Keppnin 2011, εξέπνευσε αιφνιδίως χθες το βράδυ, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στην πόλη Gardabae.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς, αλλά αναμένεται πλήρης αξιολόγηση των ευρημάτων μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της νεκροτομής. Ο αποθανών, ήταν σύζυγος και πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών. Το όνομα του Brink είναι γνωστότατο στους eurofans, καθώς ο άτυχος καλλιτέχνης είχε επιχειρήσει να εκπροσωπήσει την χώρα του δύο φορές, το 2005 και το 2010. Φέτος, είχε επανέλθει στην διαδικασία των προκριματικών και επρόκειτο να διαγωνιστεί στον τρίτο ημιτελικό, στις 29 Ιανουαρίου. Εκτός από το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιζόταν ο ίδιος, είχε συνθέσει ακόμα μια συμμετοχή, η οποία ήταν προγραμματισμένο να διαγωνιστεί σε κάποιον από τους υπόλοιπους ημιτελικούς. Η κρατική τηλεόραση της Ισλανδίας δεν έχει προβεί -μέχρι αυτή τη στιγμή- σε κάποια ενημέρωση, σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί με την κενή θέση που αφήνει ο Sigurjon. Είναι πιθανόν να αντικατασταθεί από κάποια άλλη συμμετοχή, περοσσότερες πήροφορίες, όμως, αναμένονται σύντομα.

Κλείνοντας, μπορούμε να παρακολουθήσουμε το τραγούδι με το οποίο ο νεαρός ερμηνευτής διεκδίκησε πέρσι την εκπροσώπηση της χώρας του στην Eurovision 2010. Το τραγούδι τιτλοφορείται "Waterslide" (νεροτσουλήθρα) και στο βίνετο που ακολουθεί, έχουμε τη δυνατότητα να το δούμε έτσι όπως παρουσιάστηκε στους περσινούς προκριματικούς της Ισλανδικής τηλεόρασης.

ogaegreece, esctoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: