Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Eurovision 2011 - Η Επιστροφή της Ιταλίας

Μετά από 13 ολόκληρα χρόνια απουσίας, η Ιταλία επιστρέφει στο διαγωνισμό της Eurovision, καθώς την προηγούμενη Παρασκευή, ημέρα προθεσμίας για την υποβολή συμμετοχών, το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο RAI υπέβαλε την αίτηση του για την – πολυπόθητη από τους fan – επιστροφή της χώρας στον επερχόμενο διαγωνισμό που θα γίνει το Μάιο στο Ντύσελντορφ!

«Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών, η ομάδα μας κατέβαλε πολλές προσπάθειες για την επιστροφή των Ιταλών συναδέλφων μας στο κύριο ψυχαγωγικό event της EBU», δήλωσε ο Jorgen Frank, τηλεοπτικός σκηνοθέτης της EBU. «Λαμβάνουμε το ανανεωμένο ενδιαφέρον τους ως σπουδαία φιλοφρόνηση και είμαστε πρόθυμοι να δείξουμε στον κόσμο της Ιταλίας πόσο έχει εξελιχθεί ο διαγωνισμός αυτά τα 13 χρόνια. Είμαστε σίγουροι ότι θα εκπλαγούν ευχάριστα!».

Πέραν αυτού, η Ιταλία ενδέχεται να συμπεριληφθεί στις «μεγάλες» χώρες του διαγωνισμού, κάνοντας τις Big 4, Big 5! Αυτό θα προταθεί και θα συζητηθεί στην επόμενη σύσκεψη των μελών της EBU, που θα γίνει μέσα στο Δεκέμβριο.
Όσον αφορά τον εκπρόσωπο της Ιταλίας στο διαγωνισμό, στη συνέντευξη τύπου που είχε δοθεί για την ιταλική εκδοχή του X-Factor, είχε τότε γίνει γνωστό ότι ο νικητής θα έπαιρνε και την απευθείας ανάθεση για την εκπροσώπηση της χώρας. Το show ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με νικήτρια τη 31χρονη Nathalie Giannitrapani, χωρίς, ωστόσο, να γίνει καμμία ανακοίνωση για το διαγωνισμό.

Η Ιταλία έχει μεγάλη ιστορία στο διαγωνισμό της Eurovision, με δυο νίκες στο ενεργητικό της, το 1964 με την Gigliola Cinquetti και το πασίγνωστο “Non Ho L’eta” και το 1990 με τον Toto Cutugno και το τραγούδι του “Insieme 1992”, πολλές συμμετοχές στην πρώτη δεκάδα, καθώς και τραγούδια που έχουν μείνει στην ιστορία, όπως το περίφημο “Nel Blu, Dipinto di blu (Volare)” του Domenico Modugno (1958).
OgaeGreece

Δεν υπάρχουν σχόλια: