Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Eurovision 2008 : Πρόβλημα με την καρδιά

Βραχνά φαίνεται να αποτελεί για τους διοργανωτές το open book-καρδιά που εμπεριέχει το ελληνικό σκηνικό! Όπως ανέφεραν στις ανταποκρίσεις τους από το Βελιγράδι δημοσιογράφοι του Star, το βάρους 120 κιλά αντικείμενο χρειάζεται περισσότερο χρόνο από τον διαθέσιμο για να ανέβει στη σκηνή.

Το πρόβλημα όμως έχει περισσότερες πτυχές. Κατ' αρχάς ως γνωστόν η Ρωσία που εμφανίζεται πριν τη χώρα μας, χρησιμοποιεί ένα παγοδρόμιο, επίσης βαρύ και δύσκολο στη μεταφορά. Παράλληλα, το stage έχει κοινή είσοδο και έξοδο, δεν έχει ξεχωριστές. Αυτό συνεπάγεται ότι στα 30 δευτερόλεπτα που μεσολαβούν ανάμεσα στις δύο συμμετοχές και στα οποία προβάλλεται το σχετικό φιλμάκι πρέπει να κατέβει το ρώσικο παγοδρόμιο και να ανέβει η ελληνική καρδιά από την ίδια πύλη. Τα 15 δευτερόλεπτα που αντιστοιχούν στο καθένα είναι λίγα και οι διοργανωτές ανησυχούν για τη δυνατότητα εκπλήρωσης των σχεδίων των δύο χωρών.

Στο ρεπορτάζ επίσης αναφέρεται ότι η ΕΡΤ δεν προνόησε να ενημερώσει την EBU για το μέγεθος του αντικειμένου και να εξασφαλίσει σχετική άδεια. ΑυτόΑ δεν είναι γνωστό τι κινδύνους ελλωχεύει! Οι Σέρβοι πάντως φέρονται να επέδειξαν το χιούμορ τους (ελπίζουμε!!!) αφού απευθυνόμενοι στην ελληνική αντιπροσωπία είπαν "Τι ωραίο τραγούδι έχετε, τι τη θέλετε την καρδιά; Δεν την βγάζετε εντελώς, αφού δεν μπορείτε να την ελαφρύνετε;"

Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί λύση και ότι οι φίλοι διοργανωτές θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της Ελλάδας, έστω και με... βάρος καρδιάς!!!

http://www.eurovision-greece.com/

Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά...

1 σχόλιο:

? είπε...

πάνε να φάνε το καλομοιράκι μας :-p