Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Ελληνας έδωσε στην Ισπανία τραγούδι για τη Eurovision

«Η νύχτα ανήκει» στη Σοράγια αφού η Χρύσπα είχε... μαύρα μεσάνυχτα! Το τραγούδι «La noche es para me» («Η νύχτα ανήκει σε μένα») που ερμηνεύει η δημοφιλής Ισπανίδα τραγουδίστρια Σοράγια, συμμετέχοντας στα ημιτελικά της φετινής ισπανικής Eurovision, πέρσι είχε προταθεί στη Χρύσπα για τη δική της συμμετοχή στον ελληνικό τελικό για τo μουσικό θεσμό.

Ομως, η Ελληνίδα το απέρριψε (και επέλεξε το «A chance to love» που τελικά δεν στάθηκε τυχερό αφού δεν πήρε την πολυπόθητη πρόκριση - οι Ελληνες ψήφισαν το «Secret Combination» και την Καλομοίρα για εκπρόσωπο της χώρας μας).

Ο συνθέτης του τραγουδιού Δημήτρης Στάσσος, που ζει στη Σουηδία, μιλώντας αποκλειστικά στην «Espresso» τονίζει: «Το κομμάτι αυτό -που έγραψα πριν από ένα χρόνο, αρχικά με ελληνικούς στίχους του Νεκτάριου Τυράκη και με τίτλο “Αυτά που ξέρεις να τα ξεχάσεις”- έκανε το... γύρο πολλών δισκογραφικών εταιρειών της Ελλάδας. Το έδωσα στους παραγωγούς της Ελενας Παπαρίζου, της Μάρως Λύτρα και της Χρύσπας, με σκοπό η τελευταία να το τραγουδήσει στον περσινό ελληνικό τελικό για τη Eurovision. Δυστυχώς, δεν του έδωσαν τη σημασία που του άξιζε. Ευτυχώς που το εκτίμησαν οι Ισπανοί!»

Η Σοράγια -που θεωρείται η «Δέσποινα Βανδή της Ισπανίας»- έχει περάσει με επιτυχία τους δύο ημιτελικούς της Ισπανίας και το ερχόμενο Σάββατο το βράδυ θα δώσει την τελική της μάχη για να πάρει το εισιτήριο για την εκπροσώπηση της χώρας της στη Eurovision. Θα κονταροχτυπηθεί με άλλες δύο συναδέλφους της, τη Μέλοντι και τη Μιρέλα, που θεωρούνται επίσης φαβορί, με τη διαφορά ότι η Σοράγια έρχεται πρώτη στα polls με 64%. Αν βγει νικήτρια, θα έρθει αντιμέτωπη με τον Σάκη με ένα τραγούδι διά χειρός Ελληνα!

Ο Δημήτρης Στάσσος, που έχει γράψει τη μουσική και του τραγουδιού «Αλλα», το οποίο ερμηνεύει στα ελληνικά η Σουηδή Σοφφία Μπέρνστον συμμετέχοντας στον τελικό της Eurovision της σκανδιναβικής χώρας, θέλει πολύ να γράψει τραγούδια για Ελληνες τραγουδιστές. Μεταξύ άλλων, του αρέσουν πολύ ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Ελλη Κοκκίνου, η Ελενα Παπαρίζου (με την οποία δεν έχει ακόμη γνωριστεί, γιατί εκείνος μένει στη Στοκχόλμη και η Ελενα στο Γκέτεμποργκ). Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι τα τραγούδια του, είτε τα ερμηνεύουν Ελληνες είτε ξένοι τραγουδιστές, να έχουν κάποιο ελληνικό στοιχείο στη μουσική και το στίχο τους. «Θα μπορούσε και ο Σάκης Ρουβάς να είχε κάτι το ελληνικό στο φετινό τραγούδι του, πέρα από την αγγλόφωνη συνταγή που πάντως πραγματικά “πουλάει” στη Eurovision» τονίζει με νόημα!
Espresso
Ακούστε το τραγούδι:

Δεν υπάρχουν σχόλια: