Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Eurovision 2009 - Αύριο ο τελικός της Κύπρου

Έφτασε η ώρα για τον μεγάλο τελικό της Κύπρου για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας στη Eurovision 2009 στη Μόσχα. Η μεγάλη βραδιά θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ στις 9.15 στο Studio 3 του ΡΙΚ με παρουσιαστές τους ηθοποιούς Χάρη Κκολό και Μαρία Μιχαήλ. Καλεσμένος στην εκδήλωση είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision 2007 στο Ελσίνκι, Σαρμπέλ.

Στον τελικό συμμετέχουν 10 τραγούδια, τα οποία επέλεξε ειδική εφταμελής επιτροπή μεταξύ των 74 κομματιών που υποβλήθηκαν. Η επιλογή του νικητή θα γίνει με τηλεψηφοφορία.
Σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε στο ΡΙΚ, παρουσία των συνθετών ή εκπροσώπων των δέκα συμμετοχών, η σειρά με την οποία τα δέκα τραγούδια θα παρουσιαστούν έχει ως εξής:

1. Τέφκρος Νεοκλέους - Mary (Συνθέτης & Στιχουργός: Τέφκρος Νεοκλέους )

2. Χριστίνα Μεταξά - Firefly (Συνθέτης & Στιχουργός: Νικόλας Μεταξάς)

3. Μαρλαίν Αγγελίδου και οι Diesel sisters- Mr (Do Right) One night stand (Συνθέτης & Στιχουργός: Μαρλαίν Αγγελίδου)

4. Μάριαν Γεωργίου- Heartbeat (Συνθέτης: Διονύσης Σταματόπουλος, Στιχουργός: Αντρούλα Μιχαήλ)

5. Αλέξανδρος Παναγή - There is love (Συνθέτης & Στιχουργός: Αλέξανδρος Παναγή)

6. Mr Zel - I'm gonna break up with you (Συνθέτης: Νίκος Ευαγγέλου, Στιχουργός: Τέφκρος Νεοκλέους)

7. Πιέρος Κέζου- Βleed for you (Συνθέτης & Στιχουργός: Πιέρος Κέζου)

8. Χριστιάνα Θεοκλή, Κωνσταντίνα Γεωργίου, Ανδρέας Χριστοφόρου - Moving on (Συνθέτης: Γιώργος Σύννος, Στιχουργός: Χριστίνα Γεωργίου)

9. Κατερίνα Νεοκλέους- I believe (Συνθέτης & Στιχουργός: Κατερίνα Νεοκλέους)

10. Gore Melian- I wanna thank you (Συνθέτης & Στιχουργός: Gore Melian)

Μεταξύ των συμμετεχόντων συναντάμε αρκετούς παλιούς γνώριμους του διαγωνισμού.
Ο Άλεξ Παναγή έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο δύο φορές στη Eurovision, το 1995 καταλαμβάνοντας την 9η θέση με το τραγούδι «Στη Φωτιά» και το 2000 σαν μέλος του γκρουπ «Voice» και το τραγούδι «Νόμιζα», ενώ βοήθησε σημαντικά στη νίκη της Ελλάδας το 2005 κάνοντας φωνητικά στην Έλενα Παπαρίζου.
Η Μαρλαίν Αγγελίδου συμμετείχε το 1999 στη Eurovision με το τραγούδι «Θα ‘ναι έρωτας» και στην περσινή επιλογή της Κύπρου με το τραγούδι «Rejection».
Ο Τέφκρος Νεοκλέους ήταν μέλος της περσινής συμμετοχής της Κύπρου με την Ευδοκία Καδή και ο Νίκος Ευαγγέλου ήταν ο συνθέτης του «Femme Fatale», που εκπροσώπησε στο Βελιγράδι τη χώρα..
Ο Νικόλας Μεταξάς συμμετείχε και πέρσι στον εθνικό τελικό της Κύπρου, με δύο μάλιστα τραγούδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεαρή τραγουδίστρια και ηθοποιός Zel προέρχεται από Τουρκοκυπριακή οικογένεια. Έχει δουλέψει με τον νικητή βραβείου Grammy Biily Paul και έχει πάρει μέρος σε συναυλίες με τον Billy Cobham. Επίσης, τραγούδησε στην τελετή για τον εορτασμό της εισόδου της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η εκδήλωση θα μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚΕΝΑ με ταυτόχρονη μετάδοση στη δορυφορική εκπομπή του ΡΙΚ και το Τρίτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου.

πηγή: esctoday.com
ΡΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: