Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ: ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Σπίτι από την Αρχή

Από την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου και κάθε Τετάρτη στις 21:00

Η εκπομπή που προσφέρει βοήθεια σε οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη!

Το νέο πρόγραμμα του Alpha «Σπίτι απ’ την αρχή» κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου και αναλαμβάνει την πρόκληση να μεταμορφώσει κατεστραμμένα σπίτια οικογενειών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα επισκευάσουν, σε υπέροχους χώρους διαβίωσης.
Μια ομάδα ειδικών πρέπει να καταφέρει αυτό που φαίνεται ακατόρθωτο έχοντας στη διάθεσή της μόλις 72 ώρες!

Το αυτονόητο για το σπίτι μιας οικογένειας είναι να είναι άνετο, ζεστό, φωτεινό, δηλαδή ένας χώρος που να δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της να ζουν με άνεση με τους γονείς να βλέπουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον που τους αξίζει.
Συχνά όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική: τα δωμάτια έχουν ξεφτισμένους τοίχους με υγρασία, τα παράθυρα είναι παλιά και δεν προστατεύουν από το κρύο, δεν υπάρχει αρκετός χώρος για τα παιδιά. Και το χειρότερο είναι ότι οι οικογένειες αυτές έχουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης οπότε δεν έχουν καμία δυνατότητα να αλλάξουν το σπίτι τους προς το καλύτερο.

Το «Σπίτι απ’ την αρχή», το νέο αληθινό και συγκινητικό πρόγραμμα που έρχεται στο prime time του Alpha βοηθά όσους έχουν πραγματική ανάγκη.
Μέσα σε μόλις 3 ημέρες, μία ομάδα ειδικών, αποτελούμενη από διακοσμητές και εργάτες, θα μεταμορφώσει το κατεστραμμένο σπίτι σε έναν ευχάριστο χώρο διαβίωσης.

Ενώ τα περισσότερα μέλη της οικογένειας θα απολαμβάνουν ένα διάλειμμα από την δύσκολη καθημερινή τους ζωή, ένα μέλος της θα παραμένει στο σπίτι με την κατασκευαστική ομάδα και θα τη βοηθάει ενεργά να αλλάξει το σπίτι. Τα πιο σημαντικά προβλήματα του σπιτιού θα αντιμετωπίζονται με αντίπαλο τον χρόνο: μία μοντέρνα κουζίνα για να μαγειρεύει η μητέρα, ένα καινούργιο σαλόνι εκεί όπου πριν υπήρχε μόνο ένα παλιό τραπέζι με καρέκλες, ένα όμορφο, ζεστό υπνοδωμάτιο για τα παιδιά που πριν αναγκάζονταν να κοιμούνται στο σαλόνι.

Μετά από 3 ημέρες εντατικής δουλειάς, η ομάδα θα κάνει έκπληξη στην οικογένεια δείχνοντάς της το καινούριο της σπίτι.
Αλλά η συγκινητική αποκάλυψη θα είναι μόνο η αρχή, η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στη ζωή της οικογένειας!

Αυτή την τόσο δύσκολη αλλά και ευαίσθητη αποστολή αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας ένας άνθρωπος που έχει γνώσεις και πείρα αλλά και πολλές ευαισθησίες για όλους εκείνους που αναζητούν μια ελπίδα.
Η Σίσσυ Φειδά είναι το πρόσωπο που θα σχεδιάζει και θα συντονίζει τις αλλαγές που θα χρειάζεται να γίνουν στα σπίτια.

Η Σίσσυ Φειδά είναι διακοσμήτρια και ασχολείται επαγγελματικά με προγράμματα αναπαλαίωσης καθώς και με την επίβλεψη και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από το στάδιο της ανέγερσης μιας οικοδομής.
Έχει εποπτεύσει προγράμματα διακόσμησης σε επαγγελματικούς χώρους, σε εστιατόρια, καφέ, κλαμπ, αλλά και σε πολλές κατοικίες εντός και εκτός Αθηνών.

Για την Σίσσυ, η διακόσμηση θα πρέπει να είναι: «αποτέλεσμα έμπνευσης και αυτοέκφρασης, ανάγκη για δημιουργία και ομορφιά μέσα από τη σύνθεση, τα χρώματα, τον όγκο, τις ιστορικές αναφορές, καθώς και τα αισθήματα που θέλουμε να κεντρίσουμε».

Το «Σπίτι απ’ την αρχή», μεταμορφώνει σπίτια ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα δίνοντάς τους χαρά, αλλά κυρίως βοηθώντας τους να κάνουν ένα ξεκίνημα ζωής…απ’ την αρχή!

Eίδος: Real Life
Παρουσίαση: Σίσσυ Φειδά
Παραγωγή: Constantin Entertainment

Δεν υπάρχουν σχόλια: