Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Η κριτική επιτροπή του "Greek Idol"

Μετά από πολλές αλλαγές και αποχωρήσεις, οι υπεύθυνοι του Alpha, φαίνεται πως κατέληξαν στην κριτική επιτροπή του "Greek Idol". Η κριτική επιτροπή είναι: Δημήτρης Κοντόπουλος, Κώστας Καπετανίδης και Μάρω Θεοδωράκη.

Η επίσημη ανακοίνωση του Alpha:

Ο Alpha ανακοινώνει τα μέλη της κριτικής επιτροπής που θα συμμετάσχουν στο 'Greek idol', το μεγαλύτερο talent show το οποίο θα ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου!

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ο Κώστας Καπετανίδης και η Μάρω Θεοδωράκη, με την εμπειρία, τη γνώση και το κριτήριο τους για την επιτυχία, θα επιλέξουν μέσα από χιλιάδες διαγωνιζόμενους εκείνον με το μεγαλύτερο ταλέντο που θα γίνει το νέο "Greek Idol".
Η Άντα Λιβιτσάνου θα είναι η παρουσιάστρια της εκπομπής.

Στην αναζήτηση για το «Greek Idol» της μουσικής, συμμετέχουν άνθρωποι με όραμα που μέσω της επαγγελματικής τους πορείας έχουν κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό του κοινού.

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος είναι ένας από τους πιο αγαπητούς Έλληνες συνθέτες, στιχουργούς και παραγωγούς. Το όνομα του έχει συνδεθεί με τεράστιες επιτυχίες. Έχει συνεργαστεί με πολλούς επιφανείς καλλιτέχνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα του ήταν η απονομή του Ρωσικού βραβείου Γκράμι για το τραγούδι "Solnce" που ερμήνευσε η Ani Lorak. Τα τραγούδια του έχουν αγαπηθεί σε πολλές χώρες. Έχει βραβευτεί 4 φορές με το βραβείο Αρίων: "Καλύτερος ποπ δίσκος για την «Απογείωση»", "Καλύτερο ποπ τραγούδι για το «Πάνω στην τρέλα μου»" και «Όλα γύρω σου γυρίζουν» και "Καλύτερο Soundtrack για την ταινία «Λούφα και παραλλαγή»". Συνολικά ο Δημήτρης Κοντόπουλος έχει κάνει την σύνθεση και την παραγωγή σε 14 δίσκους από τους οποίους οι 8 έγιναν πλατινένιοι και οι 2 έγιναν δύο φορές πλατινένιοι.

Ο Κώστας Καπετανίδης, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους σκηνοθέτες βίντεοκλιπ στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους από τους καλύτερους και πιο εμπορικούς Έλληνες καλλιτέχνες, όπως την Χαρούλα Αλεξίου, τη Δήμητρα Γαλάνη, την Δέσποινα Βανδή, την Έλενα Παπαρίζου, τον Σάκη Ρουβά, τον Γιώργο Μαζωνάκη και τον Αντώνη Ρέμο. Έχει κερδίσει πολλά μουσικά βραβεία. Το 2005 και το 2007 κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στα Μουσικά βραβεία του MAD, το 2001 κέρδισε το μουσικό βραβείο του περιοδικού Pop Corn για το βιντεοκλίπ της Καίτης Γαρμπή "Tι θέλουνε τα μάτια σου" και σκηνοθέτησε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision το 2008, παίρνοντας την 3η θέση με την Καλομοίρα.

Η Μάρω Θεοδωράκη, σημαντική μουσικός, συγγραφέας και καθηγήτρια, χαίρει μεγάλης εκτίμησης στον καλλιτεχνικό χώρο. Είναι ανιψιά του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και έχει αποδείξει την αφοσίωση της στην μουσική μέσω της επιτυχημένης πορείας της. Το 2009 κέρδισε βραβείο στο Φεστιβάλ Κύπρου για την σύνθεση του soundtrack της ταινίας «Σαπφώ». Έχει γράψει σειρά βιβλίων με τίτλο «Μουσική και Θέατρο» και επίσης είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Από το 1988 έως το 1990 εργάστηκε στην ΕΡΑ 2 ως μουσική παραγωγός. Από το 1998 έως σήμερα διδάσκει τραγούδι στη δραματική σχολή Αθηνών καθώς και σε άλλες σχολές και εργαστήρια. Συνεργάζεται με τον Χρήστο Νικολόπουλο σε εκπαιδευτικά μουσικά δρώμενα για τον Δήμο της Αθήνας με στόχο την μετάδοση του ελληνικού τραγουδιού σε εφήβους.

Με παρουσιάστρια την Άντα Λιβιτσάνου, την νέα ταλαντούχα ηθοποιό που λατρεύει την μουσική περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, το «Greek Idol» ξεκινάει το λαμπρό του ταξίδι για την αναζήτηση νέων ταλέντων.
Η μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή της σεζόν που βασίζεται στο πιο επιτυχημένο show όλων των εποχών το'Idols', έρχεται τον Μάρτιο στον ALPHA!

Δεν υπάρχουν σχόλια: