Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Eurovision 2009 - Αποσύρει την συμμετοχή της η Γεωργία

Η τηλεόραση της Γεωργίας απέσυρε την συμμετοχή της από τον 54ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Μόσχα, στις 12, 14 και 16 Μαΐου. Φαίνεται ότι ήταν γραφτό η χώρα να μην διαγωνιστεί στην φετινή διοργάνωση.

Από τότε που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες τα Ρωσίας απέναντι στη Γεωργία είχε ανακοινώσει η χώρα ότι δεν θα διαγωνιζόταν στον διαγωνισμό. Μετά από διαπραγματεύσεις της EBU μρ τη δημόσια τηλεόραση της χώρας η Γεωργία δηλώνει συμμετοχή.

Πριν από μερικές ημέρες η EBU ενημέρωση την GPB για τους στίχους του τραγουδιού «We don't wanna put in» ότι οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρουν υπονοούμενα για τον πρωθυπουργό της χώρας, Vladimir Putin και για τον λόγο αυτό πρότεινε στη GPB να αλλάξει τους στίχους του τραγουδιού ή να προχωρήσει στην επιλογή άλλου τραγουδιού μέχρι και τις 16 Μαρτίου.

Η GPB δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να αλλάξει το στίχο του τραγουδιού μιας και δεν αφήνει κανένα πολιτικό περιεχόμενο. Ωστόσο η τηλεόραση της Γεωργίας αποφάσισε να αποσύρει τέλειος από τον διαγωνισμό την συμμετοχή της.

Παρακολουθείστε απόσπασμα από το δελτίο επιδήσεων του καναλιούγια την απόφαση της να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό :



eurovision - greece

Δεν υπάρχουν σχόλια: