Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ: "Εφιάλτης στην κουζίνα" στον Alpha

Από την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 22:45

Ένα νέο ψυχαγωγικό πρόγραμμα έρχεται στον Alpha
Εστιατόρια με σεφ χωρίς γνώσεις, πιάτα που δεν ικανοποιούν τον ουρανίσκο, αργό σέρβις, αγενές προσωπικό, ακριβό μενού.
Τα προβλήματα έρχονται και οι πελάτες φεύγουν…. Αυτός κι αν είναι εφιάλτης!
Ένα βήμα πριν από την απόγνωση και οι ιδιοκτήτες των υπό κατάρρευση εστιατορίων εκπέμπουν σήμα κινδύνου. Ποιος μπορεί να τους βγάλει από το αδιέξοδο;
Ο μοναδικός, χαρισματικός, πολυβραβευμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι.
Ένας εξαιρετικός μύστης του γαστρονομικού χώρου και των ανθρώπων του που με το ταλέντο, τις γνώσεις και την εμπειρία του θα προσπαθήσει να ανατρέψει ακόμα και την πιο δύσκολη κατάσταση.

Ο γνωστός σεφ Έκτορας Μποτρίνι δέχεται μια πρωτότυπη πρόκληση και αναλαμβάνει μια «ιερή αποστολή».
Να γλυτώσει από το λουκέτο εστιατόρια που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και να δώσει το «φιλί της ζωής» σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Απελπισμένοι ιδιοκτήτες εστιατορίων καταφεύγουν στη βοήθεια του φημισμένου σεφ καθώς θεωρούν ότι είναι η μοναδική σανίδα σωτηρίας τους, η τελευταία τους ελπίδα να «αναστήσουν» τις επιχειρήσεις τους.
Το βασικό πρόβλημα που κάνει τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων να ζητήσουν τη βοήθεια του Έκτορα Μποτρίνι και της εκπομπής «Εφιάλτης! Στην κουζίνα» είναι η έλλειψη πελατών. Πρόβλημα το οποίο δημιουργείται είτε από την κακή επικοινωνία μεταξύ ιδιοκτητών και σεφ, είτε από το ακριβό μενού, είτε από το ακατάλληλο προσωπικό και σέρβις, είτε από την κακή επιλογή πιάτων για το μενού ή από τον ….καταστροφικό συνδυασμό όλων αυτών.

Ο Έκτορας Μποτρίνι, ο κορυφαίος σεφ, έχει στη διάθεσή του μόνο τέσσερις ημέρες προκειμένου να εντοπίσει τα προβλήματα, να προτείνει και να προχωρήσει σε δραστικές λύσεις, να φέρει έναν αέρα ανανέωσης σε αυτά τα εστιατόρια και να τα βγάλει από την κρίση.

Τις δύο πρώτες ημέρες, ο Μποτρίνι, με το έμπειρο μάτι του, εστιάζει στις σημαντικότερες αδυναμίες του μαγαζιού, μιλάει με τον ιδιοκτήτη επί της ουσίας, δοκιμάζει και κρίνει το φαγητό, παρακολουθεί την κουζίνα εν ώρα δράσης, είναι αυστηρός με τα λάθη αλλά και γενναιόδωρος όπου διακρίνει ταλέντο και θέληση.
Την τρίτη ημέρα, το εστιατόριο κλείνει τις πόρτες του προκειμένου να γίνουν οι παρεμβάσεις και οι αλλαγές όπου αυτές χρειάζονται-και πάντα με την καθοδήγηση του Έκτορα Μποτρίνι.
Το εστιατόριο ξανανοίγει την τέταρτη ημέρα και υποδέχεται ανανεωμένο τους πελάτες του σε μία ξεχωριστή βραδιά…..

Ο Έκτορας Μποτρίνι καλείται να διαδραματίσει έναν αξιοσημείωτο και ξεχωριστό ρόλο, έναν ρόλο καταλυτικό για τη σωτηρία των υπό κατάρρευση εστιατορίων, μια αποστολή που ελάχιστοι θα μπορούσαν να φέρουν εις πέρας.
Γιατί;
Γιατί ο Έκτορας Μποτρίνι συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν ιδανικό για τον ρόλο του.
Σεφ με τόλμη και φαντασία, πρωτοπόρος στους γαστρονομικούς πειραματισμούς, εξαιρετικός γνώστης της εκλεκτής κουζίνας αλλά και της επιτυχημένης λειτουργίας ενός εστιατορίου.
Το 2009 το εστιατόριό του στην Κέρκυρα βραβεύτηκε με δύο «Χρυσούς Σκούφους», το 2008 ο ίδιος ψηφίστηκε και βραβεύτηκε ως ο ‘Καλύτερος Chef για το 2008’ από το περιοδικό «Αθηνόραμα» ενώ κάθε χρόνο, από το 2003, διακρίνεται σε αυτόν τον έγκριτο διαγωνισμό.
Ιδιοκτήτης πολυβραβευμένων εστιατορίων σε Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη εργάζεται ως executive chef σε πολλά γνωστά μεγάλα εστιατόρια όταν το πρόγραμμά του το επιτρέπει.
Πρόσφατα κατάφερε με πολύ μεγάλη επιτυχία να δώσει μια νότα φρεσκάδας και να ανανεώσει το μενού γνωστής αλυσίδας εστιατορίων ιταλικού φαγητού.
Οξυδερκής, καυστικός, με ιδιαίτερο χιούμορ κι αυτοπεποίθηση καθηλώνει τους πάντες με τις ατάκες του και δίνει άμεσες και ουσιαστικές λύσεις.

Ο «Εφιάλτης! Στην κουζίνα» είναι ένα πρωτότυπο και πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα το οποίο βασίζεται στο «Kitchen Nightmares» μια ψυχαγωγική, νεανική, ανατρεπτική, τηλεοπτική πρόταση, που μας έρχεται από τη Βρετανία, και συγκεντρώνει ιδιαίτερα υψηλά νούμερα τηλεθέασης στις χώρες που προβάλλεται.
Στο αρχικό format ο παγκοσμίου φήμης σεφ Gordon Ramsay αναλαμβάνει την πρόκληση να βοηθήσει αποτυχημένα ή πρώην επιτυχημένα εστιατόρια στη Μεγάλη Βρετανία και τις Η.Π.Α. να ορθοποδήσουν. Ο Ramsay έχει κερδίσει βραβεία BAFTA και EMMY ενώ έχει ολοκληρώσει επεισόδια για επτά τηλεοπτικές σεζόν. Νέα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα.
Στη γερμανική της έκδοση η εκπομπή παρουσιάζεται από τον βραβευμένο με αστέρια Michelin σεφ, Christian Rach και προβάλλεται με επιτυχία από τον τηλεοπτικό σταθμό RTL από το 2005 σημειώνοντας υψηλά νούμερα τηλεθέασης.
Με μεγάλη επιτυχία προβάλλεται και στην Ολλανδία όπου η εκπομπή παρουσιάζεται από τον πολυβραβευμένο σεφ Herman den Blijker.

Ο «Εφιάλτης ! Στην κουζίνα» δίνει λύσεις σωτηρίας σε εστιατόρια που απειλούνται από ….λουκέτο και αποδεικνύει ότι λίγη φαντασία και πολύ δουλειά μπορούν να οδηγήσουν στο δρόμο της επιτυχίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: