Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Η επιστροφή της Νία Βαρντάλος

Στην Αθήνα η Νία Βαρντάλος και ο Ντόναλντ Πετρι για την παρουσίαση της παγκόσμιας πρεμιέρας

«Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας έπρεπε να γίνει εδώ». Σε άπταιστα ελληνικά και συνοδευόμενη από τους γονείς της που κατάγονται από τα Καλάβρυτα και τους Μολάους αλλά και την αδερφή της, η Ελληνοαμερικανίδα πρωταγωνίστρια Νία Βαρντάλος ήρθε για ακόμα μία φορά στην Αθήνα. Ο λόγος; Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέα της ταινίας «Ερωτας αλά ελληνικά». «Αυτή η ταινία είναι από την καρδιά μου και είναι ένα δύσκολο όνειρο που έγινε πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Στον «Ερωτα αλά ελληνικά» η Νία Βαρντάλος υποδύεται μία Ελληνοαμερικανίδα ξεναγό, τη Γεωργία, που της πάνε όλα στραβά τόσο στην προσωπική της ζωή όσο και στην επαγγελματική, ενώ παράλληλα πρέπει να πάρει αποφάσεις για το μέλλον της. Από το αδιέξοδο θα τη βγάλει ο οδηγός του λεωφορείου του γκρουπ των τουριστών που ξεναγεί στα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας. Αυτόν το ρόλο υποδύεται ο Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος επιλέχτηκε από την ίδια τη Βαρντάλος.

«Ο Αλέξης μάς γοήτευσε»

«Πριν ξεκινήσουμε τα γυρίσματα, είδαμε τον Αλέξη σε ένα περιοδικό και μας άρεσε. Οταν αργότερα, κατά την διάρκεια ενός γεύματος στο Λος Αντζελες, τον είδαμε σε DVD, μας έπεσαν τα πιρούνια από τα χέρια», είπε χαρακτηριστικά η πρωταγωνίστρια. Ο Ελληνας ηθοποιός σημείωσε αστειευόμενος ότι δεν πήγε αυτός στο Χόλιγουντ, αλλά ήρθε εκείνο και τον βρήκε. «Θα ήθελα να δοκιμαστώ στο Χόλιγουντ. Εστω για να ανταποδώσω την ευγένεια, θα ήθελα να πάω», είπε, γελώντας.

Ο Ομπάμα και το... κανταΐφι

Στην παρουσίαση της ταινίας, χθες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ήταν παρών και ο σκηνοθέτης Ντόναλντ Πέτρι, ο οποίος υπογράμμισε ότι το «Ερωτας αλά ελληνικά» είναι σαν μια ερωτική επιστολή για την Ελλάδα. «Ελπίζω η ταινία να αποτελέσει το κίνητρο για να επισκεφθούν τη χώρα σας και άλλοι. Εγώ ήρθα πριν από τα γυρίσματα και είδα όλα αυτά τα υπέροχα μνημεία. Τα πήρα μαζί μου όταν επέστρεψα στην Αμερική, καθώς και μερικά κιλά παραπάνω, μόνο από το κανταΐφι», αστειεύτηκε ο Αμερικανός σκηνοθέτης. Αν και δεν ήθελε να αναμίξει την πολιτική στην κουβέντα του, δήλωσε για τον Μπαράκ Ομπάμα: «Κανείς δεν περιμένει φυσικά να σβηστούν τα λάθη της προηγούμενης 8ετίας σε μία μέρα. Ομως ο Ομπάμα μάς έχει δώσει την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν».

Απανωτές πρωτιές

Ο «Ερωτας αλά ελληνικά» έχει πολλές πρωτιές. Για πρώτη φορά δόθηκε επίσημη άδεια από την ελληνική κυβέρνηση να πραγματοποιηθούν γυρίσματα στην Ακρόπολη, τους Δελφούς και την Αρχαία Ολυμπία. Επίσης η ταινία, αν και αποτελεί αμερικανική παραγωγή, την οποία ανέλαβε ο Τομ Χανκς και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον, θα κάνει αύριο παγκόσμια πρεμιέρα στη χώρα μας (Μέγαρο Μουσικής στις 20.30) δύο μήνες πριν από την πρεμιέρα στις ΗΠΑ (5/6).
¦ Το «Ερωτας αλά ελληνικά» θα ανοίξει στις ελληνικές αίθουσες στις 28/5. Συμπρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Οσκαρ Ρίτσαρντ Ντρέιφους.

Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: