Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Από την αρχαιότητα στο σήμερα!

Γυρνάμε στα μαθητική-φοιτητικά χρόνια και πιάνουμε να θυμηθούμε τους "Νεκρικούς Διάλογους" του Λουκιανού! Για ποιό λόγο ; Μάθαμε ότι οι δημιουργοί της νέας σειράς καρτούν ''Ουκ αν λάβοις'' με τη Μαρία Σολωμού και τη Σάννυ Χατζηαργύρη που θα δούμε του χρόνου στο Μεγάλο Κανάλι πατάνε πάνω στους εν λόγω "Διάλογους" και κάνουν παιχνίδι μέσα από αυτούς…

Σ’αυτούς λοιπόν "πρωταγωνιστούν" με ένα τρόπο ο Χάροντας,ο Μένιππος και ο Ερμής. Το βαρκάκι του πρώτου έχει φτάσει στηνόχθη της Αχεσουσίας.Οι νεκροί βγαίνουν ένας –ένας,πληρώνουν το ναύλο τους-έναν οβολό-στον Χάροντα και χάνονται δεξιά…Τελευταίος βγαίνει ο Μένιππος,που πάει να... την κάνει χωρίς να πληρώσει.Ο Χάρος τον πιάνει απ’τον ώμο και πιεσμένος πλέον ο Μένιππος του λέει το περίφημο και… ιστορικό πλέον "Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος" το οποίο είναι και ο τίτλος της σειράς που έρχεται σε σειρά καρτούν.

Το σκηνικό θα είναι κωμικό, με σουρεαλιστικές παρεκκλίσεις στον χωροχρόνο και θα …ταξιδεύουμε από το παρελθόν στην σύγχρονη πραγματικότητα και από αυτήν στον χώρο της φαντασίας και του μέλλοντος.Θέλετε και ένα παράδειγμα ; Ο τωρινός Χάρος για να αφήσει τον Μένιππο να περάσει θα του ζητήσει να κλείσει τα λογιστικά βιβλία του!

Σ’αυτό λοιπόν θα…πατήσει η σειρά του Μεγάλου Καναλιού που έχουν καιρό τώρα σκαριά ο Γιώργος Φειδάς με τον Γιώργο Τσιτσώνη και που υπόσχεται τα καλύτερα.
tv-zapping

Δεν υπάρχουν σχόλια: