Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Εξαγωγές made in Turkey

Συνεχίζει να ανθεί η μυθοπλασία στην τούρκικη τηλεόραση και κάνει και εξαγωγές...Ούτε μία, ούτε δύο είναι οι σειρές που έχουν πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς και κάνουν δεύτερη καριέρα στο εξωτερικό. Εκτός από τις δικές μας “Χίλιες και μία νύχτες”, “Κισμέτ” και “Gumus” -παίζεται αυτή την στιγμή από το TV Μακεδονία- σε διάφορες χώρες -Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια, Σαουδική Αραβία- προβάλλονται ή έχουν προβληθεί οι σειρές “Annem”, “Arka Sokaklar”, “Genco”, Kavac Yelleri” και “Eleveda Derken”.

Οι Τούρκοι τηλεθεατές έχουν πάθει ένα είδος ψύχωσης με τις τηλεοπτικές σειρές και μάλλον πρέπει να το κοιτάξουν....Δεν παρακολουθούν απλά όσα συμβαίνουν αλλά τα ζουν με αποτέλεσμα χαρακτήρες όπως η Μπιχτέρ -Μπερέν Σάατ- και ο Μπελούλ -τον υποδύθηκε ο Τούρκος Μπραντ Πιτ και πρωταγωνιστής του “Gumus” Κιβάν Τατλιτούγκ- πρωταγωνιστές της σούπερ επιτυχίας “Ask -i- memnu” -Απαγορευμένη αγάπη- να έχουν... εκατομμύρια αδέλφια, ξαδέλφια και εραστές καθώς όλο και κάποιο μέλος τηλεορασόπληκτης οικογένειας αργά ή γρήγορα θα ταυτίστηκε με έναν από τους δύο.

Και ενώ το κανάλι και η εταιρεία παραγωγής της σειράς έτριβαν τα χέρια τους για την πορεία του σήριαλ, η κυβέρνηση πονοκεφάλιαζε όπως άλλωστε και η συντηρητική-θεοκρατική κοινωνία της γείτονος, “η ρομαντική αυτή σειρά” είπαν “ εκθέτει σε κίνδυνο τις οικογενειακές αξίες προβάλλοντας συνεχώς αλλά και ενθαρρύνοντας τους νέους να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις ενώ παρουσιάζει ως νορμάλ τέτοιες καταστάσεις”.

Η σειρά που έκανε πρεμιέρα το 2008 και κατέβασε ρολά τον Ιούνιο του 2010 μετά από 79 επεισόδια, προβάλλονταν κάθε Πέμπτη και σημείωσε εντυπωσιακά νούμερα , σκαρφαλώνοντας μέχρι και το 30%.
tvzapping

Δεν υπάρχουν σχόλια: