Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Πέθανε ο Ronnie James Dio

Σε ηλικία 67 ετών απεβίωσε ο θρύλος του metal, Ronnie James Dio.

Ο Ronnie James Dio, ένας εκ των θρύλων του heavy metal, απεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 67 χρονών, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της συζύγου και μάνατζέρ του.

Το προηγούμενο καλοκαίρι ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι έπασχε από καρκίνο του στομάχου, αμέσως μετά το πέρας μίας περιοδείας σε Ατλάντικ Σίτι και Ν. Τζέρσεϊ.

«Η καρδιά μου έχει ραγίσει» έγραψε η Wendy Dio στο site του διάσημου τραγουδιστή, συμπληρώνοντας ότι «Πολλοί φίλοι και συγγενείς είχαν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουν πριν εγκαταλείψει εν ειρήνη τα εγκόσμια…ο Ronnie ήξερε πόσο τον αγαπούσαν όλοι…εκτιμούμε την αγάπη και υποστήριξη που μας δώσατε όλοι…και να ξέρετε ότι σας αγαπούσε όλους και η μουσική του θα ζήσει για πάντα».

Ο Dio πέθανε στο Λος Άντζελες.

Αν και είχε πρόσφατα περάσει την έβδομη χημειοθεραπεία του, ήλπιζε πως θα είχε τη δυνατότητα να δώσει ξανά συναυλίες. Ωστόσο, στις αρχές του μήνα, η μπάντα του, Heaven and Hell, είχε ανακοινώσει την ακύρωση της καλοκαιρινής περιοδείας.

Ο Dio έγινε διάσημος το 1975, ως ο τραγουδιστής των Rainbow, της μπάντας που ίδρυσε ο κιθαρίστας Richie Blackmore μετά την αποχώρησή του από τους Deep Purple. Αργότερα, πήρε τη θέση του Ozzy Osbourne στους Black Sabbath το 1979, με τον πολυβραβευμένο δίσκο «Heaven and Hell» να καταλαμβάνει μία θέση στο πάνθεον των κορυφαίων δίσκων του heavy metal. Η «κόντρα» ανάμεσα στους φίλους της μουσικής και των Black Sabbath ειδικότερα σχετικά με το ποιος από τους δύο τραγουδιστές εκπροσωπούσε καλύτερα το πνεύμα της μπάντας διαρκεί μέχρι σήμερα.

Αργότερα, έκανε solo καριέρα, με την ομώνυμη μπάντα (Dio).

Η διαμάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό αποτελούσε βασικό στοιχείο της θεματολογίας των τραγουδιών του ( «Heaven and Hell», «Holy Diver» ), ενώ αρκετά συχνά αντλούσε στοιχεία από μεσαιωνικά θέματα ( «Neon Knights», «Killing the Dragon», «Stargazer» ).

«Είχε μία από τις κορυφαίες φωνές του heavy metal- και μία αντίστοιχη καρδιά» δήλωσε ο κιθαρίστας Jay Jay French των Twisted Sister.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Ronald James Padanova. Είχε γεννηθεί στο Πόρτστμουθ (Νιου Χαμσάιρ) και είχε μεγαλώσει στο Κόρτλαντ της Νέας Υόρκης.
Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: